OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Hannu Rainamo/Hannuphoto

Heikkilä latautuneena kauden avaukseen Rovaniemelle

Mikko Heikkilä on mukana tulevana viikonloppuna ajettavassa Arctic Lapland Rallyssa. SM-rallikauden avaavasta perinteikkäästä kilpailusta Heikkilän tavoitteena on ehjä suoritus ja kärkivauhti. Heikkilälle nuottia kuluvalla kaudella lukee Samu Vaaleri.

Mikko Heikkilä, 29, kartanlukijansa Samu Vaalerin, 24, kanssa, ovat mukana Rovaniemen alueella ajettavassa Arctic Lapland Rallyssä. Perinteinen SM-rallikauden avaava kilpailu ajetaan tänä vuonna jo 57. Kertaa. Erikoiskokeita Tunturi-ralli sisältää kymmenen ja erikoiskoekilometrejä 222,80. Heikkilä kilpailee numerolla 4. 

– Oikein hyvillä fiiliksillä lähdetään taas Tunturiin. Pari päivää ollaan keritty nuotittamaan ja reitti näyttää hyvältä, vaikka teiden pohjat ovat hieman heikommat kuin aikaisemmilla kerroillani täällä ollessani. Jäätä ei ole niin paljon ja soraura on paikoitellen näkyvillä. Kyllä se siitä selviää kun lähdetään ajamaan, Heikkilä toteaa.

Heikkilän vierestä viime kaudelta tuttu Topi Luhtinen on siirtynyt uusien työtehtävien pariin, ja nurmijärveläisen vieressä istuu alkavalla kaudella Samu Vaaleri. Heikkilä ja Vaaleri ovat harjoitelleet yhdessä runsaasti ennen Arctic Lapland Rallyä. 

– Ei olla oikeastaan testattu varsinaisesti mitään, auto oli valmiiksi säätöjen puolesta halutulla alueella. Treeniä ajettiin pari päivää Imatralla. Lähden hyvillä fiiliksillä Samun kanssa, ollaan treenattu nuottia pitkin syksyä ja tässä nyt pari päivää nuotituksen aikana ja yhteistyö toimii hyvin. Uskallan sanoa, ettei jää kartturista kiinni tämä ralli, Heikkilä sanoo. 

Heikkilän tavoitteena Arctic Lapland Rallystä on ehjä suoritus. Tärkeiden SM-pisteiden maksimointi on mielessä voittokamppailua unohtamatta. Perjantaina alkava Tunturi-ralli on Heikkilälle uran neljäs. 

– Tavoitteena vauhdin puolesta on tottakai kärkikamppailu, mutta tähdätään ehjään suoritukseen ensisijaisesti. Kolmesti ollaan tunturissa oltu aiemmin eikä olla onnistuttu vielä kunnolla. Tottakai katsotaan mitä vauhtia pitää ajaa, mutta pidetään pisteet kirkkaana mielessä. 

Arctic Lapland Rally ajetaan Rovaniemellä 14.-15.1. Kilpailureitti sisältää 10 erikoiskoetta ja 222,80 erikoiskoekilometriä. Kilpailu alkaa Rovaniemen Lordin aukiolta perjantaina 14.1. kello 11. Ensimmäinen erikoiskoe alkaa kello 11:43. Kilpailu päättyy lauantaina 15.1. Lordin Aukiolle kello 20:10. Kilpailua voi seurata RalliSM:n verkkosivuilta sekä YouTube-livelähetyksen kautta. 

Lähde: Mikko Heikkilä Racing -tiedotus