OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Kamux

Tässä ovat vuoden 2021 suosituimmat autot ja merkit – yksi oli ylitse muiden

Kamuxin verkkosivujen vuoden 2021 datasta paljastuu, että Mercedes-Benz oli tänä vuonna selkeästi suomalaisten autonostajien suosiossa, sillä se otti haltuunsa kärkipaikan sekä koko vuoden suosituimpien autojen että suosituimpien merkkien listalla. Hakusanalista puolestaan osoittaa, että suomalaiset etsivät käyttövoimista yhä eniten bensiiniä ja dieseliä.

Vuoden 2021 suosituin auto Kamuxin verkkosivuilla oli Mercedes-Benz S 320. Myös kakkossijalla nähdään saman merkin auto, nimittäin Mercedes-Benz X 220 d.

– Nämä autot on selkeästi nähty kiinnostavina ja sen puolesta puhuu myös se, että teettämässämme Suomalaiset autokaupoilla 2021 -tutkimuksessa peräti 46 prosenttia Mersu-kuskeista oli sitoutunut automerkkiinsä vähintäänkin jossain määrin. Eli he varmasti etsivät saman merkin autoa myös tulevaksi ajopelikseen. Mutta vaikka Mercedes-Benz nyt tällaisen kaksoisvoiton nappasikin, niin kisa oli tiukka ja kyllä siellä muitakin merkkejä lähenteli kärkisijoja, Kamuxin aluepäällikkö Kari Pietarila kertoo yrityksen tiedotteessa.

Mercedes-Benzin kiinnostavuus näkyi myös Kamuxin sivuilla haetuimpien automerkkien listauksessa, jossa se otti jälleen kärkisijan. Mersun jälkeen eniten haettiin Volkswagenia ja kolmanneksi eniten Volvoa. BMW sijoittui listalle neljänneksi ja yleensä suomalaisten kestosuosikiksi mielletty Toyota viidenneksi.

– Täytyy onnitella näitä automerkkejä. He tekevät selvästi jotain oikein, kun ovat saaneet ihmiset oma-aloitteisesti etsimään tulevaa menopeliään nimenomaan heidän valikoimastaan, Pietarila toteaa.

Bensiini yhä haetuin käyttövoima

Autokannan sähköistyminen ei ole vielä kovin pitkällä, sillä Kamuxin vuoden 2021 haetuimmissa käyttövoimissa bensiini on yhä listan kärjessä. Toiseksi haetuin käyttövoima oli diesel ja kolmanneksi bensahybridi. Sähkö tuli listalla vasta neljäntenä. Viides listalla oli kaasu, mutta siinä on jo hakumäärissä selvä pudotus sähköön.

– Sähköautojen osuus on pikkuhiljaa kasvamassa, myös käytetyissä autoissa, ja on mahdollista, että tilasto näyttää ihan lähivuosina jo erilaiselta, Pietarila muistuttaa

TOP 5 katsotuimmat autot 2021

  1. Mercedes-Benz S 320
  2. Mercedes-Benz X 220 d
  3. Wilson-Tool Motorhome
  4. Mercedes-Benz G 400
  5. Skoda Octavia

TOP 5 haetuimmat automerkit 2021

  1. Mercedes-Benz
  2. Volkswagen
  3. Volvo
  4. BMW
  5. Toyota

Lähde: Kamux