OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Tässä ovat vuoden 2022 UMK-kilpailijat – kuuntele ensimmäinen finalistikappale

Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) on Ylen järjestämä kaikille musiikintekijöille avoin kilpailu, jossa etsitään parasta suomalaista uutta kappaletta. Voittajakappaleen esittäjä edustaa Suomea Euroviisuissa, joka vuonna 2022 järjestetään Torinossa, Italiassa. UMK22-finaalissa on mukana seitsemän artistia, joiden joukossa on niin nousevia nuoria tähtiä kuin suomalaisia legendojakin. Mukana finaalissa tänä vuonna ovat Tommi Läntinen, The Rasmus, Younghearted, Bess, Cyan Kicks, Olivera ja Isaac Sene.

”Uskon, että meillä on käsissämme kaikkien aikojen kovin ja monipuolisin UMK-artistikattaus. Mukana on artisteja Suomen legendaarisimmista esiintyjistä musiikkialan kuumimpiin nouseviin nimiin. Biisien taso on erittäin korkea ja olen todella kiitollinen, että Suomen kovimmat biisinkirjoittajat ja tuottajat ovat olleet mukana tekemässä näitä tulevaisuuden klassikoita. Tunnelmat biiseissä ovat vaikuttavia, mutta hyvinkin erilaisia ja toivon jokaisen suomalaisen löytävän näiden seitsemän biisin joukosta yhden tai monta suosikkia.”, kertoo Tapio Hakanen, UMK-raadin puheenjohtaja tiedotteessa.

UMK22-biisihakuun lähetettiin Ylen mukaan yhteensä 312 teosta, joista raati valitsi seitsemän finalistia. Kappaleet valinneeseen raatiin kuuluivat UMK-tuottaja Anssi Autio, TV-ohjaaja Juha-Matti Valtonen, Spotify Suomen soittolistavastaava Samuli Väänänen, freelance-musiikkitoimittaja Joanna Tzortzis, YleX:n musiikkitoimittajat Katri Norrlin ja Jani Kareinen, Radio Suomen musiikkipäällikkö Johan Lindroos sekä Yle X3M:n musiikkipäällikkö Amie Borgar.

Kilpailun finalistien kappaleet julkaistaan joka arkipäivä ja ensimmäinen kilpailubiisi, Cyan Kicks -yhtyeen Hurricane julkaistiin torstaina keskiyöllä suoratoistopalveluissa. Kappale edustaa finalistien raskainta päätyä ja kertoo omien pelkojen voittamisesta sekä rohkeudesta olla oma itsensä ja tehdä haluamiaan asioita.

https://twitter.com/Yle_UMK/status/1481387452455702536?s=20

UMK22-biisien julkaisupäivät

to 13.1. Cyan Kicks – Hurricane
pe 14.1. BESS – Ram pam pam
ma 17.1. The Rasmus: Jezebel
ti 18.1. Younghearted – Sun numero
ke 19.1. Olivera – Thank God I’m an Atheist
to 20.1. Tommi Läntinen – Elämä kantaa mua
pe 21.1. Isaac Sene – Kuuma jäbä