OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Lähde: pexels.com

Opi pitämään kiinni uudenvuodenlupauksistasi

Lähdemme jälleen uuteen vuoteen suurilla odotuksilla ja suunnitelmilla. Jokainen meistä on varmasti latautunut siihen mielentilaan, että tästä vuodesta tulee edellistä parempi. Moni on myös tehnyt uudenvuodenlupauksia ja asettanut itselleen kunnianhimoisia tavoitteita alkavalle vuodelle.

Itse asiassa, peräti 60 prosenttia ihmisistä tekee uudenvuodenlupauksia. Ongelma on, että vain harva onnistuu pitämään lupauksistaan kiinni. Elämäntapasivu Poosh muistuttaa, että kestävän muutokseen aikaansaaminen vaatii yleensä kokonaisvaltaista asennemuutosta.

Sitoudu

Pooshin mukaan vain kahdeksan prosenttia uudenvuodenlupauksista toteutuu. Usein suurin ongelma lupausten pettämisessä on se, että emme sitoudu muutokseen.

Kestävä muutos ei tule ulkoapäin, se lähtee sisältä. Emme voi olettaa käytöksemme muuttuvan taianomaisesti yhdessä yössä. Suurimmalla osalla tahdonvoima alkaa hiipua jossain vaiheessa ja harha-askeliakin saattaa tulla. Yksi hairahdus ei kuitenkaan ole syy luovuttaa. Suurin ero onnistuneiden ja epäonnistuneiden muutosten välillä on johdonmukaisuus. Usko tavoitteeseesi ja pidä kiinni jo tapahtuneesta edistyksestä.

Valjasta käännekohdan voima

Usein sysäys muutokseen on jokin merkittävä tapahtuma. Oli kyse sitten isosta riidasta, sairastumisesta tai läheisen kuolemasta, meitä järkyttävä tapahtuma saattaa käynnistää sisäisen muutoksen. Tällaiset käännekohdat ovat tehokas motivaattori. Esimerkiksi koulukiusatun lapsen traumaattiset kokemukset voivat kannustaa häntä menestymään myöhemmin elämässä, koska hän haluaa todistaa muiden olleen väärässä hänen suhteensa.

Kuka tahansa voi valjastaa elämän käännekohtien voimat ja käyttää niitä motivaationaan kohti onnistumista.

Kysy itseltäsi miksi

Sanotaan, että uudenvuodenlupauksesi on vähentää herkkujen syömistä. Joltakulta se saattaa onnistua suhteellisen kivuttomasti, mutta jos koet sen haastavaksi, sinun on kysyttävä itseltäsi miksi. Miksi et kykene olemaan ilman herkkuja?

Lupauksissa pitäytyminen on kaksinverroin vaikeampaa, jos kieltäydyt tunnistamasta haitallisen käytöksen taustalla olevia tunteita. Kenties turvaudut herkkuihin silloin, kun olet tylsistynyt tai stressaantunut? Kysy itseltäsi, miksi toimit niin kuin toimit ja miksi tunnet tarvetta muuttua. Se on pysyvän muutoksen ensimmäinen askel.

Uudenvuodenlupauksissa pitäytyminen vaatii paljon työtä ja sisäistä muutosta. Kun tunnistat, miksi haluat tai tarvitset muutosta, päätöksestä on helpompi pitää kiinni.

Lähde: Poosh