OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Helsingin kaupunginteatteri

Helsingin Kaupunginteatteri siirtää kevätkauden aloituksen maaliskuulle

Helsingin Kaupunginteatteri siirtää kevätnäytäntökauden alkua maaliskuulle turvatakseen tulevat ensi-iltansa. Esitystoiminta perutaan helmikuulta, mutta maaliskuussa on luvassa huikea viiden ensi-illan rypäs.

Kaupunginteatterin kevätkauden ensi-iltaputken aloittaa studio Pasilassa nähtävä kolmen tanssiteoksen yhteisilta Kolme teosta kontaktista 2. maaliskuuta. Myös alun perin tammi-helmikuulle suunnitellut ensi-illat nähdään maaliskuun ohjelmiostossa.

– Epidemiatilanne on pitkittyessään heikentänyt Kaupunginteatterin taloutta voimakkaasti. Jotta voimme turvata tulevat ensi-illat ja teatterin toiminnan myös tulevaisuudessa, joudumme perumaan esitystoimintamme 28.2.2022 saakka, sanoo teatterinjohtaja Kari Arffman tiedotteessa.

Esitysten peruuntuminen aiheuttaa muutoksia myös loppukevään esityskalenteriin. Aikuisille suunnatun Muumi-näytelmän Kris och katastrof i Mumindalen ja Tatu ja Patu Helsingissä -musiikkinäytelmän esitykset siirtyvät syksylle 2022. Gravity-tanssiteoksen kevään esitykset joudutaan perumaan kokonaan.

Teatteri on peruutuksiin ja muutoksiin liittyen yhteydessä lippuja varanneisiin ja ostaneisiin asiakkaisiin.

Lähde: Helsingin Kaupunginteatteri