OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Aron Urb

Nykytaiteen huippunäyttelyn viimeinen viikko Kumussa tarjoaa monipuolisia tapahtumia

Berliinissä työskentelevän kanadalaisen taiteilijan Jeremy Shawn kansainvälistä huomiota herättänyt Phase Shifting Index -näyttely on esillä taidemuseo Kumun isossa salissa 20.2.2022 saakka. Kumun viime aikojen mahtavimpiin kuuluvassa nykytaiteen näyttelyssä on vieraillut jo lähes 25 000 henkeä. Näyttelyn viimeisellä viikolla on luvassa erityistä oheisohjelmaa.

Phase Shifting Index on kanadalaislähtöisen, mutta Berliinissä työskentelevän Shaw’n viimeisin ja tähän mennessä suurin teos, joka on valmistunut yksityisnäyttelyyn Pariisin Pompidou-keskuksessa vuonna 2020. Maineikas taidelehti Frieze on nimennyt sen Euroopan kymmenen parhaan näyttelyn joukkoon vuonna 2020. Shaw’ta pidetään yhtenä aikamme visuaalisen kulttuurin merkittävimmistä ja kiinnostavimmista taiteilijoista. Phase Shifting Index on seitsemästä jättimäisestä valkokankaasta koostuva video-, ääni-, ja valoteos, joka leikittelee fiktion ja dokumentoinnin rajamailla, tarkkailee ihmisiä, heidän uskomuksiaan ja ekstaattisia rituaalejaan tulevaisuudessa, 2100-luvulla.

– Uskon, että koronapandemian vuoksi viime hetkellä tehty päätös tuoda Kumuun uusi mittava näyttelyprojekti on osoittautunut oikeaksi. Meillä on ollut ilo lukea taidevuoden yhteenvedosta, että näyttelyä pidetään yhtenä merkittävimmistä tapahtumista. Phase Shifting Index jatkaa vielä varmasti pitkää kansainvälistä voittokulkuaan, toteaa taidemuseo Kumun johtaja Kadi Polli.

Torstaina 17.2. järjestetään näyttelyn päättäjäistilaisuus, johon kuuluu erityistapahtumana tanssiin liittyvä työpaja Techno Praxis: klubitantsu praktika yhteistyössä Sõltumatu Tantsu Lava -teatterin kanssa. Työpajan vetäjänä toimii koreografi Üüve-Lydia Toompere.

Lähde: Taidemuseo Kumu