OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Kuinka sinä juhlistat ystävänpäivää? Oudoimmat tempaukset maailmalta

Jotkut pitävät ystävänpäivää kapitalistien keksintönä, mutta Valentinuksen päivän rakkauteen liittyvillä tavoilla on pitkät perinteet erityisesti Euroopassa. Ystävänpäivä juontaa juurensa todennäköisesti antiikin Rooman Lupercalia-juhlaan, josta myöhemmin periytyi piirteitä kristitillisen pyhän Valentinuksen päivän viettoon. Nykyään ihmiset ympäri maailmaa juhlistavat romanttista merkkipäivää mitä erilaisimmin tavoin. Euronews kokosi yhteen erikoisia ystävänpäivätempauksia maailmalta.

Maailman parhaat rakastajat

Ranskassa rakastavaiset ovat saaneet varustautua ystävänpäivään kylmällä kilpailuhengellä. Maassa on nimittäin monena vuonna järjestetty pariskunnille virallinen kilpailu, jonka voittajat vihitään Pariisin kaupungintalolla. Ranskassa ystävänpäivä otetaan muutenkin vakavasti; maasta löytyy turistien rakastama Saint Valentinen kylä.

Ystävänpäivä tietää suklaata

Suklaalla on tärkeä rooli ystävänpäivän juhlimisessa. Japanin Hakonessa sijaitsevassa Hakone Kowakien Yunessunin kylpylässä kävijät pääsevät tyydyttämään suklaanhimonsa melko överillä tavalla. Kylpylä tarjoaa ystävänpäivän kunniaksi vierailleen suklaakylpyjä. Suklainen allas on avoinna tammikuun puolivälistä 14. helmikuuta asti.

Aikuinen rakkaus kunniaan

Rakkaudelle ei ole ikärajaa. Guatemalassa on oivallettu, ettei ystävänpäivä ole vain nuorten juhla. Kulttuuriministeriö tukee Guatemalan kaupungin historiallisessa kaupunginosassa järjestettävää Aikuinen rakkaus – juhlaa, jossa iäkkäille pariskunnille järjestetään romanttista ohjelmaa.

Rakkaus ei ole taakka

Suomalainen eukonkanto ovat herättänyt kiinnostusta myös maailmalla ja ilmeisesti joidenkin mielestä kyseessä on varsin romanttinen laji. Vuonna 2009 hongkongilaisessa ostoskeskuksessa kilpailtiin meille tutussa lajissa ystävänpäivän kunniaksi.

Vastakohdat viehättävät

Yunnanin villieläinpuistossa Kiinassa koettiin vuonna 2012 erilainen rakkaustarina, kun Changmao-niminen pässi ihastui naaraspeura Chunziin. Yritykset erottaa eläimet epäonnistuivat toistuvasti ja tarina rakastavaisista kantautui sekä vierailijoiden että median korviin. Lopulta pariskunnan häitä juhlittiin ystävänpäivänä.

Suin päin suhteeseen

Vuonna 2013 yli 200 paria vihittiin yhteisessä siviiliseremoniassa Limasta koilliseen sijaitsevassa Comasin kunnassa, Perussa. Ystävänpäivänä järjestetyssä, eriskummallisessa tapahtumassa parit vihittiin täysissä juhlatamineissaan julkisessa uima-altaassa.

Rakkautta ylä- ja alamäessä

Coloradossa, lähellä Georgetownia sijaitsevalla Lovelandin hiihtoalueella keskitytään vihkivalojen “ylä- ja alamäessä” -osioon. Ystävänpäivänä pariskunnat vetävät sukset jalkaan ja suuntaavat vuoren huipulle vihittäviksi. Tapahtuma on suosittu ja se on järjestetty jo kymmeniä kertoja. Vuonna 2017 yli 70 paria avioitui tai uusi valansa seremoniassa, jonka toimitti Universal Life -kirkon ministeri Harry Heilmann.

Lähde: Euronews