OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Nextory

Ammenna ystävänpäivään romantiikkaa kirjallisuudesta: Inspiroidu 2000-luvun vaikuttavimmista rakkauskirjeistä

Ystävänpäivä on täällä ja niin rakastavaiset, sinkut kuin ystävykset muistavat jälleen toisiaan. Erityisesti näin harmaana ja hämäränä ystävänpäivänä kaipaamme kaikki ylimääräisen annoksen lämpimiä tunteita talven keskelle. Kaikilta tunteiden ilmaisu ei käy helposti, mutta onneksi rakkautta voi osoittaa eri tavoin. Kukat, suklaarasiat ja muut lahjat ovat se helpoin tapa muistaa tärkeää ihmistä, mutta joskus omista tunteista kertominen on paras mahdollinen lahja. Mikäli rakkaudesta puhuminen tuntuu vaikealta, voi ajatuksensa kirjoittaa myös paperille. Inspiraatiota kannattaa hakea romanttisesta kirjallisuudesta.

Rakkausromaanit ja eroottinen kirjallisuus ovat aina vedonneet ihmisiin. Rakkaus on teemana ajaton ja kauniisti kirjoitetut tarinat varastavat lukijan sydämen vielä vuosisatoja myöhemmin.

– Niiden lukeminen on täydellinen tapa paeta todellisuutta. Arjesta irtautuminen houkuttaa ihmisiä ja monella on ollut tähän tarvetta pandemian aikana. Toisinaan on ihana hetkeksi tuudittautua jonkun muun rakkaushuoliin ja onneen, selittää kirjasovellus Nextoryn PR-vastaava Carolina Laurén OHO TV:lle.

Itse asiassa romantiikka ja erotiikka ovat tällä hetkellä suositumpia kuin koskaan, ainakin Nextoryn käyttäjen parissa. Niiden suosio kasvoi palvelussa viime vuonna merkittävästi. Myös tammikuu on ollut voittoisaa aikaa romanttisille tarinoille.

– Se on kaikissa pohjoismaissa pimeä ja kylmä kuukausi. Tämä on mitä luultavimmin syynä siihen, että käyttäjämme kaipaavat romanttista ja mieltä lämmittävää lukemista, Laurén lisää.

Hänen mukaansa “old school -henkinen” romantiikka selvästi kiinnostaa ihmisiä edelleen. Tänä vuonna kalliiden lahjojen sijaan Laurén kehottaisikin kynäilemään omalle rakkaalle intiimin ja rehellisen kirjeen.

– Harva osoittaa enää rakkautta näin perinteisellä tavalla. Nykyajan digitaalisessa maailmassa kaikki sujuu niin nopeasti. Hetkeksi pysähtyminen ja rakkauskirjeen kirjoittaminen on hieno tapa osoittaa rakkautta.

Rakkauskirje on yleinen elementti romanttisissa kirjoissa ja kirjallisuudesta onkin Laurénin mukaan hyvä ammentaa inspiraatiota myös omaan kirjeesen. Tietyt ainekset toistuvat kirjallisuuden kuuluisimmissa rakkaudentunnustuksissa.

– Rehellisyys, haavoittuvaisuus ja kauniit kuvailut tekevät rakkauskirjeestä koskettavan, hän vinkkaa.

Ystävänpäivän kunniaksi Nextory on päättänyt listata modernin kirjallisuuden ikimuistoisimmat rakkauskirjeet.

2000-luvun vaikuttavimmat rakkauskirjeet

♥ Will Traynorilta Louise Clarkille Jojo Moyesin kirjassa Kerro minulle jotain hyvää

“Osuit minua suoraan sydämeen, Clark. Heti ensimmäisenä päivänä, kun marssit sisään naurettavissa vaatteissasi, ja aloit kertoa huonoja vitsejäsi täysin kyvyttömänä salaamaan mitään tunteitasi. Muutit elämääni paljon enemmän kuin jättämäni rahat pystyvät koskaan muuttamaan sinun elämääsi.”

♥ Dexter Mayhewilta Emma Morleylle David Nichollsin kirjassa Sinä päivänä

“Anteeksi jos kaikki tämä on ärsyttänyt sinua. Tärkeintä tässä on se että ajattelen sinua paljon, siinä kaikki. Dex ja Em, Em ja Dex. Voit sanoa minua tunteelliseksi, mutta maailmassa ei ole ketään jolle soisin punataudin mieluummin kuin sinulle.”

♥ Hazel Grace Lancasterilta Augustus Watersille John Greenin kirjassa Tähtiin kirjoitettu virhe

“Mutta Gus, rakkaani, en osaa kuvata kiitollisuuttani meidän pienestä äärettömyydestämme. En vaihtaisi sitä mihinkään. Annoit minulle luetuissa päivissä ikuisuuden, ja olen siitä kiitollinen.”

♥ Lara Jean Song Coveylta Josh Sandersonille Jenny Hanin kirjassa Pojille, joita joskus rakastin

“Josh Sanderson, minä ihastuin sinuun ensin. Kuuluit oikeasti minulle. Ja jos kyse olisi ollut minusta, olisin pakannut sinut matkalaukkuun ja vienyt mukanani, tai arvaa mitä, en olisi lähtenyt minnekään. En olisi hylännyt sinua, en milloinkaan enkä mistään hinnasta.”

♥ Gerry Kennedylta Holly Kennedylle Cecelia Ahernin kirjassa P.S. Rakastan sinua

“Mutta minä olen vai yksi luku sinun elämässäsi, ja lukuja tulee lisää. Säilytä kauniit muistomme, mutta älä arastele hankkia uusia. Kiitos että soit minulle suuren kunnian ja suostuit vaimokseni. Olen siitä ikuisesti kiitollinen. Olen kanssasi aina kuin tarvitset minua.”

Lähteet: Nextory