OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Kuusi meikkisääntöä, joita saa sittenkin rikkoa

Meikkitaiteilijat tietävät tasan tarkkaan, miten kasvoille loihditaan punaiselle matolle kelpaava meikki. On selvää, että heidän neuvojaan kannattaa kuunnella silloin kun siihen tarjoutuu tilaisuus. Mutta jos rehellisiä ollaan, harva jaksaa tunnollisesti noudattaa ammattilaisten ohjeita kiireisenä arkiaamuna. Hyä meikki vaatii aikaa, jota meillä ei usein ole uhrattavana. Haluamme vain näyttää hyvältä mahdollisimman vähällä vaivalla. Välillä on ihan ok mennä siitä mistä aita on matalin. Who What Wear-sivusto jakaa kuusi meikkisääntöä, joita voi ihan hyvin jättää noudattamatta.

1. Muotoile aina kulmasi

On totta, että kulmakarvat antavat kasvoille ryhtiä ja siksi meikkitaiteilijat panostavat kulmameikkiin. Mutta jos kulmakarvasi ovat luonnostaan ​tuuheat, ei niille välttämättä tarvitse tehdä mitään. Miksi käyttäisit aikaa ja rahaa kauniiden kulmien nyppimiseen, värjäämiseen tai täyttämiseen? Jos kulmat tuntuvat kurittomilta, voi ne kesyttää värittömällä kulmageelillä.

2. Älä koskaan käytä meikkivoidetta, joka on ihosi sävyä tummempi

Tämä lienee perimmäinen meikkisynti, josta jokainen meikkitaiteilija varoittaa. Kalpeakasvoiset pohjoisen asukkaat kuitenkin tietävät, miten vaikeaa kasvoille on loihtia väriä keskellä talvipakkasia. Totuus on, että hieman omaa ihoa tummempi sävy yleensä hoitaa homman kotiin. Salaisuus on siinä, ettei väriä valitessa saa eksyä liian kauas ihon oikeasta sävystä, asteen tummempi sävy riittää. Varo myös liian peittävää meikkivoidetta, joka voi tehdä lopputuloksesta pakkelimaisen.

3. Käytä aina huultenrajauskynää

Meikkitaiteilijat sanovat, että huultenrajauskynä on paras tapa saada huulipuna kestämään koko päivän. Erityisesti, jos huulet tuppaavat kuivumaan ja hilseilemään, voi kynän skipata arkimeikissä. Jos huulille kuitenkin kaipaa väriä, kannattaa valita sävytetty huulirasva tai huulipuna, jossa on hoitava koostumus.

4. Älä levitä aurinkopuuteria miten sattuu

Asiantuntijoiden mukaan aurinkopuuteria tulee sipaista varovasti kasvojen korkeimpiin kohtiin, joihin aurinko luonnollisesti osuisi. Aamun kiireessä aurinkopuuteria on kuitenkin vaikea säädellä tarkasti. Hyvä uutinen on, ettei se oikeasti ole niin tarkkaa hommaa. Aurinkopuuteria voi sutia suhteellisen huolettomasti hiusrajaan, ohimoille, leukalinjaan ja poskipäiden alle, kunhan muistat tarkistaa, ettei mihinkään jää näkyviä rajoja.

5. Poskipuna on levitettävä varovasti

On sanottu, että poskipunan suosio hiipui aikanaan, koska ihmiset eivät yksinkertaisesti osanneet käyttää sitä oikein. Nyt poskipuna on kuitenkin kovassa huudossa, vaikka sen oikeaoppinen levitys tuntuu edelleen olevan monelle mission impossible. Jos pelkäät, että lopputulos näyttää klovnimaiselta, vältä korkeapigmenttisiä puutereita. Nykyään markkinoilta löytyy paljon läpikuultavia, nestemäisiä tuotteita, jotka levittyvät iholle kauniisti. Niiden kanssa ei tarvitse olla yhtä varovainen, sillä lopputulos näyttää melkein aina luonnolliselta.

6. Kirkasta tummat silmänaluset vaaleammalla värillä

Mieliimme on iskostettu ajatus, että silmien alle kannattaa levittää hieman omaa ihonväriä vaaleampaa peitevoidetta, sillä se peittää tummat silmänaluset ja kirkastaa katseen. Väite on varmasti totta, etenkin, jos meikistä vastaa kokenut asiantuntija, mutta kotioloissa tilanne on usein aivan toinen. Harva maallikko osaa valita kaupan hyllystä oikeaa sävyä ja lopputulos saattaa näyttää kaikkea muuta kuin luonnolliselta. Helpoin tapa peittää tummat silmänaluset on valita aprikoosin sävyinen peitevoide, joka neutraloi sinertävät värit tehokkaasti.

Lähde: Who What Wear