OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Lukijan kuvat: Mahtavia revontulia Turussa

Lukijamme Jouni lähetti toimituksellemme upeita revontulikuvia Turusta. Kuvat on otettu 13. maaliskuuta 2022.

Mitä revontulet ovat?

Revontulet ovat valoilmiöitä, jotka koostuvat värikkäistä, tanssivista ja vaihtelevista kuvioista yötaivaalla. Revontulia näkyy sitä enemmän, mitä lähempänä napoja ollaan – Suomessa ne ovat yleisimpiä Lapissa talvella. Revontulet aiheutuvat aurinkotuulen varautuneiden hiukkasten osumisesta Maan ilmakehään. Niitä syntyy kun Van Allenin vyöhykkeet ”ylikuormittuvat” energisillä hiukkasilla, jotka pääsevät Maan magneettikentän läpi ja törmäävät ylempään ilmakehään. Voimakkaimmat revontulet näkyvät yleensä voimakkaiden Auringon koronassa tapahtuneiden purkausten jälkeen.

Wikipedia

Onko sinulla lisää kuvia revontulista tai muista hienoista luonnonilmiöistä?

Lähetä meille vinkki!