OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

10 hyödyllistä tapaa, jotka parantavat tuotteliaisuuttasi

Kukapa ei haluaisi päivään lisää tunteja. Meillä tuntuu olevan jatkuvasti kova kiire ja miljoona asiaa hoidettavanamme, mutta vaikka kuinka juoksemme pää kolmantena jalkana, tehtävälista ei koskaan lopu. Jostain syystä asiat tuntuvat kuitenkin olevan joillakin paremmin hanskassa kuin toisilla. Ajanhallinta ja johdonmukaisuus ovat tärkeitä työkaluja arjesta selviämisessä. Ihmiset, joilla on päivilleen selkeä toimintasuunnitelma, suoriutuvat tehokkaammin.

Poosh listasi kymmenen hyvää tapaa, jotka auttavat sinut kohti parempaa ajanhallintaa ja tuotteliaampaa arkea.

1. Meditoi tai kirjoita päiväkirjaa aamuisin. Se auttaa pitämään mielen tasapainossa ja ahdistuksen loitolla. Päiväkirjan kirjoittaminen auttaa selkeyttämään ajatuksia, joten se on tuottelias tapa aloittaa päivä.

2. Suorita tehtävä loppuun ennen uuden aloittamista. Multitasking kuulostaa tehokkaalta, mutta todellisuudessa olemme huonoja keskittymään moneen asiaan kerralla. Kun keskityt yhteen asiaan kerralla, virheitä sattuu vähemmän ja tuotteliaisuutesi paranee.

3. Tee ensimmäisenä se tehtävä, jota kammoksut eniten. Hoida pahin pois tieltä, niin loppupäivä sujuu mukavammin.

4. Ajattele laatikon ulkopuolelta. Aktiivinen mieli keksii luovia ratkaisuja, joiden avulla saat tehtävät hoidettua nopeammin ja tehokkaammin.

5. Priorisoi. Laadi päivän tehtävälista niin, että asetat asiat tärkeysjärjestykseen. Näin kaikkein tärkeimmät asiat tulevat varmasti hoidettua.

6. Noudata nukkumaanmenoaikoja. Ajatus ei kulje, jos et saa riittävästi unta. Myöhään illalla kukkuminen todennäköisesti leikkaa tuottavuuttasi seuraavana aamuna. Säännöllinen unirytmi ja rutiinit saavat arjen soljumaan helpommin.

7. Suunnittele ateriat etukäteen. Terveellinen ruokavalio edistää aivojen hyvinvointia. Kiireisen päivän keskellä ruokaan ei kuitenkaan aina ehdi panostaa. Ratkaisu on aterioiden suunnitteleminen ja valmistaminen etukäteen.

8. Noudata kahden minuutin sääntöä. Tuottavuusguru David Allenin sääntö on: “Jos se kestää kaksi minuuttia tai vähemmän, tee se heti.” Jos esimerkiksi sähköpostin vastaaminen hoituu samassa hetkessä kun huomaat sen saapuneen, saat sen saman tien pois päiväjärjestyksestä.

9. Pidä kiinni treeniaikataulustasi. Usein liikunta on ensimmäinen asia, joka saa jäädä, kun kiireet täyttävät kalenterin. Liikunta on kuitenkin tärkeää keholle ja aivoille, joten sitä ei kannata skipata. Tuotteliaat ihmiset suunnittelevat treeniaikataulunsa etukäteen ja pitävät siitä kiinni.

10. Hyödynnä puhelimesi Focus -ominaisuutta. Sekä iPhonesta että Android -puhelimista löytyy Focus-ominaisuus, joka minimoi häiriötekijät silloin, kun sinun on keskityttävä.

Lähde: Poosh