OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Lähde: Olivia Restaurants

Helsingin rautatieaseman vanhaan lippuhalliin aukeaa tänään ravintola

Rautatieaseman vanhaan lippuhalliin saapuu tänään ravintolaketju Olivia. Olivia on saanut inspiraationsa Pohjois-Italiassa sijaitsevasta Milanosta, mikä näkyy niin sisustuksessa kuin ruokalistassakin. Tarjolla on italialaisen keittiön kulmakiviä pastoista ja pizzoista risottoihin.

– On tosi hienoa päästä viimein avaamaan ravintola upeaan historialliseen lippuhalliin, joka herätetään eloon uudestaan Olivian myötä. Ravintola tuo alueelle arvon, jonka se ansaitsee, toteaa operatiivinen päällikkö Maija Saarman ravintolan tiedotteessa.

Nelimetrisiä oliivipuita, vehreä terassi ja alkuperäiset pylväät

Rautatieaseman vanhaa lippuhallia remontoitiin yli vuoden päivät Museoviraston kanssa historiaa ja Eliel Saarisen 1900-luvun alussa suunnittelemaa arvokiinteistöä kunnioittaen. Uudistettu tila on kahdeksan metriä korkea ja isot ikkunat tuovat tilaan luonnonvaloa. Tunnelmaa noin tuhatneliöiseen tilaan tuovat nelimetriset oliivipuut ja alkuperäiset vihreät pylväät, jotka koristavat vanhan lippuhallin seiniä. Ravintolasalissa on 320 asiakaspaikkaa.

Lippuhallina aiemmin toiminut tila palautettiin remontissa takaisin alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa, ravintolaksi. 50-luvun lopulle saakka tila palveli toisen- ja kolmannen luokan lipun ostaneiden odotus- ja ravintolasalina. Modernisoidussa tilassa haluttiin säilyttää myös alkuperäisiä elementtejä, jotka tuovat ravintolaan historian havinaa.

– ksi upeimmista asioista tilassa on baaritiskin takana oleva koristeellinen kaari ja alkuperäinen kello, joka on aikanaan näyttänyt aikaa junamatkustajille. Tilassa on myös muutamia lähes sata vuotta vanhoja tuoleja alkuperäisestä lippuhallista, Saarman kertoo.

Suurimpia muutoksia tilaan olivat modernin ravintolakeittiön ja terassin rakentaminen. Kulku 250-paikkaiselle terassille tehtiin lopulta suurten ikkunoiden kautta. Kaivokadulle avautuva terassi on nyt myös auki.

Lähde: Olivia Restaurants