OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / haileybieber

8 hehkuvan ihon ainesosaa Hailey Bieberin kosmetologilta

Hailey Bieber on kuuluisa kuulaana hehkuvasta ihostaan. Sen takaa löytyy monien julkkisten suosima kosmetologi ja Artisan of Skinin -brändin perustaja Sharlena Hassan. Poosh pyysi Hassania jakamaan kahdeksan ihonhoidon suosikkiainesosaansa, joiden avulla jokainen voi saavuttaa terveen, säteilevän ihon.

C-vitamiini

C-vitamiini on voimakas antioksidantti, joka kiinteyttää ja kirkastaa ihoa samalla, kun se suojaa meitä vapailta radikaaleilta. Säännöllisesti käytettynä C-vitamiini auttaa häivyttämään ja ehkäisemään juonteita ja parantaa ihon sävyä. Kun iho on tasainen ja kimmoisa, näyttää se nuoremmalta.

Glykolihappo

Glykolihappo on pienimolekyylinen AHA-happo, joka pääsee tunkeutumaan syvälle ihoon. Se kuorii kuolleen ihosolukon tehokkaasti ja paljastaa alta nuorekkaan, sileämmän ihon. Glykolihapon ominaisuudet tekevät siitä loistavan ainesosan esimerkiksi aknen ja hyperpigmentaation hoitoon.

Retinoidit

Retinoidit ovat ihonhoidon salainen ase ryppyjä ja ikääntymisen merkkejä vastaan. Retinoidit kuorivat ihoa, edistävät ihosolujen uusiutumista sekä stimuloivat kollageenin tuotantoa. Vaikka ainesosa nousee usein esiin anti-aging -keskustelussa, soveltuu se myös erinomaisesti esimerkiksi arpien hoitoon. Tehokas ainesosa saattaa ärsyttää ihoa, joten sen käyttö kannattaa aloittaa varovasti ja lisätä tehoja ihon sietokyvyn mukaan.

Niasiiniamidi

B3-vitamiin niasiiniamidi on tunnetaan ihon laatua parantavista ominaisuuksistaan. Se lievittää punoitusta ja hyperpigmentaatiota, sekä ehkäisee tulehduksia iholla. Lisäksi ainesosa suojaa ihoa ympäristön haittavaikutuksilta ja parantaa ihon rakennetta tukemalla ihon suojakerrokselle elintärkeitä lipidejä. Koska niasiiniamidi vahvistaa ihon elastisuutta, se saa myös ihohuokoset näyttämään pienemmiltä.

Sinkki

Sinkki sopii monien eri iho-ongelmien hoitoon. Se edistää ihoa kiinteyttävien kollageenin ja elastiinin tuotantoa, ehkäisten näin ikääntymisen merkkejä. Lisäksi sinkki on on antibakteerinen ja tulehduksia ehkäisevä ainesosa, joka soveltuu aknen, ruusufinnin ja ihottumien hoitoon. Se auttaa myös vähentämään punoitusta ja nopeuttamaan ihon paranemista.

Hyaluronihappo

Hyaluronihappo on tehokkasti kosteuttava ainesosa. Sen uskomaton kyky sitoa vettä tekee siitä ihanteellisen kuivan ihon pelastajan. Ja hyvin kosteutettu iho näyttää myös täyteläisemmältä ja kimmoisammalta.

Peptidit

Peptidit toimivat ihon tärkeiden proteiinien, kuten kollageenin ja elastiinin rakennuspalikoina. Siksi ne ovat avainroolissa määrittämässä ihon tekstuuria ja kestävyyttä. Peptidejä sisältävät ihonhoitotuotteet auttavat pitämään ihon nuorekkeena ja kimmoisana.

Bentsoyyliperoksidi

Bentsoyyliperoksidia käytetään aknen hoitoon. Se auttaa hillitsemään aknea aiheuttavia bakteereja sekä edistää ihon kuoriutumista, jolloin ihohuokoset eivät pääse tukkeutumaan.

Lähde: Poosh, Instagram