OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Tukikoutsi Leiska tukee ja kuuntelee nuoren elämässä – Pieni pala elämää vieraana Pasi Leinonen

Uudessa Pieni pala elämää jaksossa vieraana on 10 vuotta lastensuojelutyötä tehnyt Pasi Leinonen eli Tukikoutsi Leiska. 

Pasilla on kokemusta alalta monenlaisista ympäristöistä. Hän on työskennellyt perhekodeissa ohjaajana, tukihenkilönä, sekä tehnyt psyykkistä valmennusta Kastellin lukiossa Oulussa ja Oulut Kärpät joukkueessa. Pasilta löytyy myös Kasvatustieteiden maisterintutkinto, sekä liikunnanohjaajan ja psyykkisen valmentajan pätevyydet. 

Pasi on jättäytynyt palkkatyöstä, ja toimii nyt yrittäjänä. Yhtenä osana yritystä Tukikoutsi Leiska toiminta. Tukikoutsi Leiska tekee töitä sellaisten nuorten kanssa, jotka tarvitsevat tukea ja tukihenkilöä elämäänsä. Tukikoutsi Leiska ottaa nuoren kanssa erityisesti huomioon itsetunnon vahvistamisen, uskon omaan itseensä ja nuoren tulevaisuuden suunnitelmat. Nuoren ei tarvitse olla urheilija tai tuen liittyä millään tavalla urheiluun, se voi olla ihan mitä vain, yhdessä tekemistä, nuorta ja nuoren yksilöllisiä tarpeita kuunnellen. 

Pasilla on rento ja hauska tapa toimia ja nuorten on helppo lähestyä Pasia. Hänellä on tapana suhtautua asioihin ottamatta niitä liian vakavasti, pitäen elämässä mukana myös positiivisuutta ja heittäytymistä. Tarvittaessa ja tilanteet huomioon ottaen, Pasi puhuu myös asioista vakavasti, antaa nuorelle tilaisuuden tulla oikeasti kuulluksi, eikä pidä kenenkään ihmisen tunteita ja tuntemuksia vähäpätöisenä. Tukikoutsi luotsaa tietä valoon päin, ongelmia sivuuttamatta, niitä ratkoen ja itseensä uskoa valaen. 

Tutustu Pasiin lisää uudessa Pieni pala elämää jaksossa. Tukikoutsi Leiskan löytää Facebookista nimellä Tukikoutsi Leiska – Nuorten valmentaja