OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

Kesänopeuksiin siirtyminen alkaa tällä viikolla

Talvi- ja pimeän ajan alennettujen nopeusrajoitusten poisto aloitetaan tällä viikolla ympäri Suomen. On kuitenkin syytä muistaa, että uudet nopeusrajoitukset astuvat voimaan vasta silloin kun rajoitusmerkit on vaihdettu.

Renkaat ja ajotyyli kelin mukaan

Vaikka liikennemerkkeihin ilmestyy taas suurempia lukemia kuin talvella, voi turvallinen ajo edellyttää alempia nopeuksia kuin liikennemerkki sallisi.

Keli vaikuttaa myös rengasvalintaan. Uuden tieliikennelain myötä oikea rengasvalinta on entistä enemmän kuljettajan vastuulla ja sidoksissa keliin. Talvirenkaita on käytettävä maaliskuun loppuun saakka, jos sää tai keli sitä edellyttää. Monilla talvirenkaina on nastarenkaat. Nastarenkaita saa käyttää maaliskuun loppuun saakka ja toki myöhemminkin, jos sää tai keli sitä edellyttää. Jos ajat talvisilla teillä, ei kannata vielä pääsiäiseksi kiirehtiä renkaiden vaihtamisen kanssa.

Lisäksi lämmittävä aurinko tuo teille ja pientareille lisää väkeä, joten asenteen on syytä olla kunnossa liikenteessä. Kävelijät, pyöräilijät ja mopoilijat tulee huomioida ja jättää heille tarpeeksi tilaa ohittaessa. Myös riittävät turvavälit liikenteessä ovat nyt erityisen tärkeitä.

Lähde: Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus