OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

EU kieltää renkaiden tuonnin Venäjältä EU:hun:merkittävä vaikutus Nokian Renkaiden toimintaan

EU ilmoitti viime viikolla, että se on asettanut uusia pakotteita Venäjää vastaan, mukaan lukien kiellon tuoda renkaita Venäjältä EU:hun. Pakotteet kieltävät renkaiden tuonnin Venäjältä EU:hun, sekä tiettyjen raaka-aineiden viennin EU:sta Venäjälle ja rajoittavat kuljetuksia Venäjältä ja Venäjälle. Rajoitukset vaikuttavat myös Nokian Renkaiden liiketoimintaan.

Yrityksen mukaan uusilla pakotteilla on merkittävä vaikutus Nokian Renkaiden kykyyn valmistaa renkaita Venäjällä sekä myydä renkaita Venäjällä ja EU:ssa, erityisesti Keski-Euroopan alueella. Vuonna 2021 Venäjä muodosti noin 20 % Nokian Renkaiden liikevaihdosta, ja noin 80 % Nokian Renkaiden henkilöautonrenkaista valmistettiin Venäjällä. Venäjällä valmistettujen renkaiden raaka-aineista noin puolet tuotiin Venäjälle maan ulkopuolelta. Raaka-aineiden saatavuus ja niiden logistiikka tulevat vaikuttamaan merkittävästi yhtiön kykyyn jatkaa tuotantoa Venäjällä.

Nokian Renkaat ilmoitttaa vauhdittavansa suunnitelmiaan investoida uuteen tuotantokapasiteettiin Euroopassa. Se jatkaa tuotantokapasiteetin kasvattamista tehtailla Nokialla Suomessa ja Daytonissa Yhdysvalloissa. Suunnitelmien mukaan Nokian Renkaiden Pohjoismaissa myytävät renkaat valmistetaan tulevaisuudessa Nokialla ja Yhdysvalloissa myytävät renkaat Daytonissa sekä Nokialla.

Uudet renkaiden tuontirajoitteet eivät vaikuta Nokian Renkaat Oyj:n raskaiden renkaiden liiketoimintaan, koska kaikki Nokian Renkaiden raskaat renkaat valmistetaan Suomessa. Raskaiden renkaiden vienti Venäjälle on lopetettu jo aiemmin. Yhtiö painottaa myös, ettei se ole koskaan myynyt renkaita Venäjän armeijalle, eikä Venäjän valtio ole sen asiakas.

Lähde: Nokian Renkaat Oyj