OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

6 tapaa, jotka auttavat säilyttämään ihon nuorekkuuden

Ihminen on iät ajat etsinyt ikuisen nuoruuden avaimia, mutta tähän mennessä mitään taianomaista lääkettä ikääntymisen pysäyttämiseksi ei ole löytynyt. Sen sijaan tietämys ja osaaminen asian tiimoilta on karttunut ja nykyään käytössämme on lukuisia työkaluja, joiden avulla voimme hidastaa ikääntymisprosessia. On syytä muistaa, että ikääntyminen on etuoikeus, eikä naururyppyjä tai nenänvarteen ilmestyneitä pisamia tarvitse yrittäää piilotella; kertovathan ne tarinaa eletystä elämästä. Voimme kuitenkin tehdä terveyttämme ja hyvinvointiamme tukevia valintoja ja näin varmistaa, etteivät ikääntymisen merkit ilmesty kasvoille ennenaikaisesti. Verie listasi kuusi tapaa, jotka auttavat säilyttämään ihon nuorekkuuden.

1. Vältä auringonottoa

Kukapa ei rakastaisi hehkuvaa, auringon suutelemaa ihoa? Valitettavasti rusketus on merkki auringon aiheuttamista vaurioista. Altistuminen haitallisille UV-säteille edistää ihon ikääntymistä, ihosyövän riskeistä puhumattakaan. On totta, että auringonvalolle altistuminen käynnistää elimistön D-vitamiinin tuotannon, mutta siihen ei tarvita kovin montaa minuuttia. Jos pelkäät ryppyjä ja maksaläiskiä, ihon paahtamisen sijaan aurinkoon kannattaa varustatutua aurinkorasvalla ja hatulla.

2. Käytä hellävaraista putsaria

Puhdistaminen on yksi ihonhoidon tärkeimmistä askelista. Epäpuhtaudet tukkivat huokoset ja ikävät bakteerit voivat aiheuttaa iho-ongelmia. Putsarit eivät ole samanarvoisia, joten oikean tuotteen löytämiseen kannattaa nähdä vaivaa. Tuote tulee aina valita oman ihon tarpeiden mukaan. Esimerkiksi kuorivat tuotteet ovat maltillisesti käytettynä mahtavia, mutta on yksilöllistä, miten hyvin iho sietää kuorivia ainesosia. Liian raju tuote ärsyttää ihoa, mikä nopeuttaa ikääntymisen merkkien ilmaantumista. Hellävarainen putsari sen sijaan poistaa lian ja meikin ihoa ärsyttämättä. Jos puhdistusaine kirvelee tai saa ihon punoittamaan, on siitä todennäköisesti enemmän haittaa kuin hyötyä.

3. Sijoita hyvään kosteusvoiteeseen

Ei ole keksitty yhtä ihmevoidetta, joka pyyhkisi vuodet kasvoiltasi. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö ihon kosteustasapainosta huolehtiminen olisi ensisijaisen tärkeää ihon elinvoimaisuuden säilyttämisessä. Kosteutettu iho on hyvinvoiva ja näyttää nuoremmalta, kun taas kuivalla iholla juonteet korostuvat. Perusihonhoitorutiiniin kuuluukin aina hyvä kosteusvoide. Usein kosteusvoide sisältää myös ihon rakennetta parantavia ainesosia, kuten peptidejä tai anti-aging-ominaisuuksistaan tunnettuja retinoideja.

4. Lopeta tupakointi

On monia syitä välttää tupakointia. Jos keuhkosyöpä ja sydänsairaudet eivät riitä säikäyttämään sinua, kannattaa muistaa, että tupakointi edistää myös ihon ikääntymistä. Nikotiini supistaa ihon pintaverisuonia, jolloin ihon uusiutuminen hidastuu. Kun iho ei saa tarvitsemiaan ravinteita, ikääntymisprosessi kiihtyy. Seurauksena on usein harmahtava, epätasainen ja roikkuva iho. Monelle tupakoitsijalle tuttuja ovat etenkin juonteet suun ympärillä. Hyvä uutinen on, että ihosolut uusiutuvat melko nopeasti, joten iho alkaa elpyä nopeasti, kun tupakoinnin lopettaa.

5. Liiku päivittäin

Liikunta tekee hyvää koko keholle. Liikunnan positiiviset ja ikääntymistä hidastavat vaikutukset näkyvät kaikkialla kehossa, myös iholla. Iho ei kaipaa uuvuttavaa rääkkiä, mutta säännöllinen sykettä kohottava liikunta saa ihon hehkumaan. Liikunta parantaa verenkiertoa, jolloin happi ja ravinteet kulkeutuvat tehokkaammin ympäri kehoa. Liikunnan nostattama hiki puolestaan toimii ihon luontaisena kosteuttajana, sekä auttaa torjumaan haitallisia bakteereja ihon pinnalla.

6. Kokeile vanhaa Hollywood-temppua

Missäpä kiinnitettäisiin niin paljon huomiota kauneuteen kuin Hollywoodissa. Vaikka entisaikojen suurimmilla elokuvatähdillä ei ollut käytössään samoja resursseja kuin meillä nykyään, muistetaan heidät yhä ajattomasta kauneudestaan. Tähtien kauneusvinkkejä kannattaakin kuunnella tarkalla korvalla. Joan Crawford esimerkiksi tapasi upottaa kasvonsa aamuisin kulhoon jääkylmää vettä. Kauneusniksi, joka on viime aikoina villinnyt myös somessa, auttaa supistamaan huokoset ja napakoittamaan ihoa.

Lähde: Verie