OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Kevät tuo kevennyksen ihonhoitoon – päivitä rutiinisi vuodenaikaan sopivaksi

Vuodenaikojen vaihtuessa myös ihomme tarpeet muuttuvat. Valo, lämpötila ja ilman kosteus vaikuttavat kaikkki siihen, miten iho voi ja siksi myös ihonhoitorutiinia olisi hyvä päivittää aina tarpeen mukaan. Kuiva talvi-ilma saa ihon janoamaan ekstrakosteutta, mutta keväällä iho pärjää vähemmällä. Toisaalta auringon tulessa esiin on aika jälleen kaivaa esiin kunnon SPF-tuotteet. Poosh listasi, mitkä tuotteet voi talven jälkeen karsia rutiinista ja mitä tilalle kannattaa valita.

Karsi raskaat kosteusvoiteet, lisää hyaluronihappoa

Ihon kosteutuksesta on syytä huolehtia vuoden ympäri. Keväällä ei kuitenkaan tarvita enää samoja paksuja voiteita, joita pakkasten ja kuivan huoneilman kanssa kamppaileva talvi-iho janoaa. Se, millaista kosteutusta oma iho kaipaa, on yksilöllistä, mutta kevät- ja kesärutiinissa suositaan kevyempiä tuotteita. Paksut voiteet voi suosiolla unohtaa ja tilalle valia hyaluronihapposeerumin, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti, mutta huokosia tukkimatta. Seerumin päällä voi toki tarvittaessa käyttää lisäksi omalle iholle sopivaa kosteuvoidetta.

Karsi hiusöljyt, lisää myös hiuksiin seerumia

Talven kylmyys ja kuivuus voi tehdä hiuksista kuivat ja pörröiset. Sillon täyteläiset öljyt laittavat hiukset kuriin. Raskaat öljyt saattavat kuitenkin latistaa hiuksia. Hiusseerumi on kevyempi vaihtoehto, joka tekevät hiuksista pehmeät ja kiiltävät, kimmoisuudesta tinkimättä. Muista, että keväällä ja kesällä myös hiukset sekä päänahka tulee suojata auringolta. Jos et viihdy hatuissa, kannattaa hiustenhoitoon valita aurinkosuojan sisältävä tuotteet.

Karsi mekaaninen kuorinta, lisää maitohappoa

Kuorinta-aineet saavat ihmeitä aikaan silloin, kun iho näyttää elottomalta ja hilseilee. Mekaanista kuorintaa hellävaraisempi maitohappo kuorii esiin keväisen hehkun ärsyttämättä ihoa.

Karsi matalan kertoimen sisältämä kosmetiikka, lisää kunnon aurinkosuoja

Talvella vietämme enemmän aikaa sisätiloissa talvella, eikä aurinko Suomen korkeudella juurikaan vilahda taivaalla. Harva vaivautuukaan käyttämään aurinkosuojaa, tai tyytyy enintään matalan kertoimen sisältävään meikkivoiteeseen. Keväällä tilanne on kuitenkin toinen. Aurinko voi polttaa ihon jo kauan ennen kesähelteitä, joten keväällä on syytä otta korkeammat kertoimet peliin. Riippuen siitä, kuinka herkästi oma iho palaa, vähintään SPF30 -kertoimen sisältävä aurinkosuoja on must.

Karsi paksut balmit, lisää antioksidanttinen putsari

Keäällä moni suosii yleensä kevyempää meikkiä. Siksi myöskään ihon puhdistuksessa ei välttämättä tarvita järeitä tuotteita. Auringolle altistuneiden kasvojen puhdistukseen voi kokeilla esimerkiksi antioksidanttista vihreää teetä sisältävää putsaria, joka rauhoittaa ihoa. Bilemeikki tai raskaat aurinkovoiteet on kuitenkin edelleen syytä poistaa kasvoilta kunnolla, joten käytä puhdistustuotteen valinnassa tervettä järkeä.

Lähde: Poosh