OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

6 tutustumisen arvoista ruokatrendiä keväälle

Vieläkö muistat, kuinka pandemian alussa kaikki innostuivat leipomaan hapanjuurilepää? Sitä ennen intoiltiin muun muassa lehtikaalista ja kvinoasta, avokadopastaa unohtamatta. Ruokatrendit ovat kuin mitkä tahansa muutkin muotivillitykset, ne muuttuvat jatkuvasti. Verie listasi kuusi ruokatrendiä, jotka tulevat olemaan vahvasti esillä kevään ja kesän 2022 somesyötteissä.

1. Urbaani puutarha

Inflaation nostaessa elintarvikkeidene hintoja, yhä useampi kuluttaja innostuu kasvattamaan osan ruoastaan itse. Viherpeukalot eivät välttämättä tarvitse omakotitaloa ja suurta takapihaa, vaan satoa voi kasvattaa myös siirtolapuutarhoissa, sekä kerrostalojen parvekkeilla ja ikkunalaudoilla. Paitsi että itse kasvatetut yrtit ja vihannekset ovat edullisia, voit olla varma siitä, ettei niissä ole käytetty myrkyllisiä torjunta-aineita. Alkuun pääseminen saattaa tuntua vaikealta, mutta pitkällä aikavälillä kaupunkiviljely on harrastus, josta kiittävät niin lompakko, planeetta, kuin mielikin.

2. Kasvipohjaiset merenelävien korvikkeet

Lihankorvikkeita tulee markkinoille huimaa tahtia. Naudalle, sialle ja kanalle löytyy jo lukuisia kasvisversioita ja seuraavaksi vuorossa ovat merenelävät. Verie ennustaa, että tänä vuonna kasvisruokateollisuus käy käsiksi tähän viimeiseen valloittamattomaan haasteeseen. Myös kala ja äyriäiset saavat siis pian varteenotettavan kilpailijan kasvipohjaisista tuotteista.

3. Aivoruoka

Moni on kuullut englanninkielisen termin brain food. Monet suomalaisille tutut ruoat, kuten marjat ja rasvainen kala ovat todellista aivoruokaa. Esimerkiksi lohi sisältää paljon omega-3-rasvahappoja ja marjat puolestaan flavonoideja, jotka molemmat ovat aivojen toiminnan kannalta tärkeitä. Kun haluat tukea muistia ja keskittymiskykyä, valitse lautaselle värikästä ja hyviä rasvoja sisältävää aivoruokaa.

4. Mocktailit

Tipaton tammikuu on mennyt, mutta alkoholin käytön rajoittamisesta on hyötyä ympäri vuoden. Yhä useampi haluaa terveyssyistä korvata after work -drinkit aloholittomilla vaihtoehdoilla. Cocktail-hetkestä ei tarvitse luopua, sillä markkinoilta löytyy alati kasvava valikoima alkoholittomia oluita, viinejä ja jopa giniä. Niin sanotut mocktailit kehittyvät koko ajan ja muistuttavat yhä enemmän suosikkidrinkkejämme, mutta ilman alkoholin ikäviä terveyshaittoja.

5. Kurkuma

Kurkuma on superfood, jonka parantaviin ominaisuuksiin koko maailma on hurahtanut. Anti-inflammatorinen mauste on luonnonmukainen tulehdus- ja kipulääke, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi nivelkipujen ja matala-asteisen tulehduksen hoidossa. Kurkuman antioksidanttiset ominaisuudet puolestaan ehkäisevät vapaiden radikaalien soluille aiheuttamia tuhoja.

6. Rajat ylittävä keittiö

Kiinnostus eri ruokakulttuureja kohtaan kasvaa jatkuvasti. Kotimaassakin ravintolaa valitessa iskee helposti valinnanvaikeus, kun tarjolla on kaikkea mahdollista italialaisesta kiinalaiseen, intialaiseen ja etiopialaiseen. Jos valinta tuntuu liian vaikealta, kannattaa kokeilla eri kulttuureista ammentavaa fuusiokeittiötä. Miltä kuulostaisivat esimerkikis korealaiset tacot tai tandooriburgerit?

Lähde: Verie