OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Outi Marjaana/Unsplash

Tutustu kotimaan matkailuun – aloita näistä kohteista

Kesä tulee pian ja monet lomailijat ovat alkaneet pohtia siihen liittyviä suunnitelmia. Matkailu elää yleensä kuuminta sesonkiaan kesäisin, mutta upeita elämyksiä varten ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan. Esittelemme kolme helppoa kohdetta kotimaan matkailuun. Tämä artikkeli on sponsoroitu. 

Kotimaan matkailu elää uutta kultakauttaan ja yhä useampi suomalainen jää mielellään Suomeen tutustumaan oman maansa antimiin. Suomi on pitkä maa, jonka varrella on lukuisia kiehtovia kohteita. Koko lomaa ei tarvitse käyttää reissaamiseen, vaan sadepäivän aikana voi jäädä yhtä hyvin kotiin ja rentoutua esimerkiksi nettipelien parissa. Kaikki nettikasinot löytyvät parin klikkauksen päästä. 

Vanha Porvoo on kesäkaupunkien klassikko

Porvoo on Suomen toiseksi vanhin kaupunki ja se tunnetaan kauniina kaupunkina eteläisessä Suomessa. Vanha Porvoo herää kukoistukseensa joka kesä, jolloin puutaloidylliin saapuu monia turisteja meiltä ja muualta. Toinen toistaan viihtyisä kahvila ja putiikki tarjoavat suloisia ja herkullisia elämyksiä. 

Porvoo on viehättävä kohde erityisesti niille, jotka kaipaavat pientä piristystä yhdelle päivälle. Jos alue kiinnostaa enemmänkin, voi matkaan sisällyttää myös tutustumiskierroksen Porvoon saaristoon, joka on luontomatkailijalle näkemisen arvoinen. Kaupunki on otollinen erityisesti pääkaupunkiseudulla asuville, koska matka Porvooseen kestää autolla korkeintaan tunnin. Sinne on myös säännölliset bussiyhteydet.

Kuvankaunis Naantali

Naantali on Turun vieressä sijaitseva kaupunki, joka saattaa jäädä suuremman naapurikaupunkinsa varjoon. Se on kuitenkin erittäin hieno paikka vierailla erityisesti kesäisin, jolloin maisema hymyilee kilpaa auringon kanssa. Sen suloiset puutalot hehkuvat iloisia värejä ja jokaisella talolla on oma nimensä. 

Naantalilla on paljon historiaa ja värikkäät puutalot kutsuvat matkailijan tutustumaan menneisyyden tapahtumiin. Jos historia on erityisen lähellä sydäntä, kannattaa tutustua opastettuun kävelykierrokseen. Se järjestetään Naantalissa kerran viikossa ja historiaintoilija pääsee kuuntelemaan mielenkiintoisia tarinoita kaupungin monisatavuotisesta taipaleesta. 

Vanhaankaupunkiin saapuu kesäisin lukuisia purjehtijoita esimerkiksi muista Pohjoismaista. Kävijät pääsevät tutustumaan mukulakivikatujen varsilla sijaitseviin pikkuliikkeisiin ja herkullisiin kahviloihin. Herkutellessa voi ihastella upeaa näkymään Naantalinlahdelle. Naantalin lähistöllä on Vanhan Porvoon tapaan upeita saaristopaikkoja, jotka lumoavat taatusti luonnossa liikkujan kesästä toiseen. 

Vanha Rauma Unescon maailmanperintökohteena

Rauma sijaitsee noin sadan kilometrin päässä Naantalista ja sen vanhakaupunki on niin ikään näkemisen arvoinen. Vanhan Rauman arvo on huomattu kansainvälisellä tasolla ja se on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Vanha Rauma tarjoaa hurmaavia hetkiä menneiltä ajoilta ja matkailija voi samalla nauttia viehättävästä pikkukaupungin tunnelmasta. 

Toinen toistaan kauniimmat puutalot sijaitsevat vieri vieressä mukulakivikatujen siivittämänä. Hienot tarinat elävät eloon kierroksen aikana. Nälkäiselle matkailijalle on tarjolla pienemää ja suurempaa purtavaa ja tarjonnasta on mistä valita. Kulttuuria kaipaava voi tutustua muun muassa Vanhaan Raatihuoneeseen sekä kotimuseoihin ja kirkkokohteisiin. Ne tarjoavat taatusti mieleenpainuvia kokemuksia. 

Jos kaupunkilomalla haluaa saada uutta perspektiiviä kaupungista, voi suunnata kohti Rauman vesitornia. Siellä on oma näköalatasanteensa, joka tarjoaa kerrassaan upean maiseman maamme historiaa huokuvaan Unesco-kohteeseen. Rauman vanha kaupunki pääsi Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1991 ja on vuosi toisensa jälkeen toiminut upeana kotimaan matkailukohteena.