OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

8 tuotetta, jotka kuuluvat parikymppisen ihonhoitorutiiniin

Ihotautilääkärin Alicia Barban mukaan ensimmäiset merkit auringon aiheuttamista vaurioista ilmaantuvat iholle yleensä kolmenkympin korvilla. Kun iho korjaa itseään hitaammin, alkaa iholle helposti ilmestyä hyperpigmentaatiota ja hienoja juonteita. Mutta vaikka merkit ilmestyisivät iholle vasta myöhemmällä iällä, ne kielivät menneiden vuosien elämäntavoista.

– Virheet, joita teit parikymppisenä, näkyvät ihollasi 30-, 40- ja 50-vuotiaana, varoittaa ihotautilääkäri Alicia Barba Vogue-lehdessä.

Tohtori Barban mukaan ihoa kannattaisi hoitaa ja suojata tunnollisesti jo nuorena. Mitä varhaisemmassa vaiheessa ihonhoitoon alkaa panostaa, sitä tehokkaammin ongelmien syntymistä voi ennaltaehkäistä.

– Mutta koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa ja lupaan, että siitä on aina hyötyä, hän lisää.

Hän paljastaa kahdeksan ihonhoitotuotetta, jotka jokaisen parikymppisen tulisi hänen mukaansa ottaa osaksi ihonhoitorutiiniaan.

Kuoriva tuote

– Parikymppisenä osa ihmisistä alkaa jo nähdä auringon tai tupakoinnin varhaisimpia vaurioita ja he haluavat puuttua niihin tehokkaammin. On olemassa paljon upeita happoja, joita voi käyttää ihon kuorimiseen kotona kerran viikossa tai kahden viikon välein, Barba sanoo.

Hellävarainen puhdistusaine

– Vaikka haluamme kuoria ihoa, saatamme joskus liioitella. Ihosta voi tulla ärtynyt ja arka, jos käytämme useita kuorivia tuotteita päällekäin. Hellävarainen puhdistusaine on aina hyvä pitää käden ulottuvilla. Erityisen hyvä se on aamuisin, kun iholla ei ole muuta puhdistettavaa kuin sen oma tali ja edellisen illan hoitotuotteet, tohtori Barba selittää.

C-vitamiiniseerumi

– Suosittelen C-vitamiiniseerumia, joka on täynnä antioksidantteja tuo iholle lisää suojaa aurinkoa vastaan. Kaikkien pitäisi tietää, että aurinkorasva ei suojaa ihoa täydellisesti. Iholle pääsee UV-säteitä, joten sen alla on hyvä käyttää jotain, joka auttaa taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan, tohtori Barba neuvoo.

Hyaluronihappo

Hyaluronihapon uskomaton kyky sitoa itseensä vettä tekee siitä ihanteellisen kosteuttajan. Tohtori Barban mukaan se kannattaa ottaa mukaan ihonhoitorutiiniin jo nuorella iällä.

– Hyaluronihappo kosteuttaa ihon hellävaraisesti.

Retinoli

– Retinoidit ovat edelleen se kultastandardi. Niiden on todella todistettu parantavan iho kuntoa ja edistävän kollageenin tuotantoa, sekä korjaavan auringon aiheuttamia ikääntymisen merkkejä. Valitse mieto, apteekista saatava retinolituote, joka ei ärsytä tai kuori ihoa liikaa… Retinolin käyttö kannattaisi aloittaa parinkympin loppupuolella ja totuttaa ihoa niin, että 40 vuoden tienoilla voi siirtyä reseptivahvuisen retinolin käyttöön, tohtori Barba ohjeistaa.

Silmänympärysvoide

– Ihon on ohuin silmien ympärillä ja se on yksi ensimmäisistä paikoista, jossa ikääntyminen alkaa näkyä. Silmänympärysvoiteen käyttö on hyvä aloittaa varhain. Vaikka sinulla ei olisi vielä näkyviä ryppyjä hoidettavana, voide kosteuttaa ihoa ja tekee siitä täyteläisemmän, tohtori Barba selittää.

Aurinkosuoja

Aurinkosuojaa tulisi tohtori Barban mukaan käyttää vuoden jokaisena päivänä.

– Markkinoilta löytyy erilaisia koostumuksa, mutta tärkeintä on valita laajakirjoinen aurinkosuoja, jonka kerroin on 30 tai korkeampi. Itse pidän sinkkioksidin ja titaanidioksidin kaltaisista ainesosista, sillä ne antavat tasaisen lopputuloksen ja aiheuttavat yleensä vähemmän finnejä niihin taipuvaisille parikymppisille.

Vartalokuorinta

Myös vartalon iho tulee kuoria säännöllisesti. Tohtori Barba kuitenkin muistuttaa huolehtimaan kuoritun ihon kosteustasapainosta.

– Minun maailmassani kuorinta ja kosteutus kulkevat käsi kädessä. Kuoriessasi poistat myös ihon luontaista talia. Liiallinen kuorinta voi tehdä ihosta kuivan ja kutisevan. Hellävarainen kuorintatuote, joka myös kosteuttaa ihoa, on paras valinta, hän neuvoo.

Lähde: Vogue