OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Hemmotteluhetki arjen keskellä – Kaunelusalan opiskelijoiden hyväntekeväisyystapahtuma Hämeenlinnassa

”Tuntuu niin kivalta olla tällä tavalla hemmoteltavana, kun arkena on aina niin kova kiire.” Näin kuului hymyilevän asiakkaan suusta viime perjantaina, Ammattiopisto Tavastian hius- ja kauneudenhoitoalan ensimmäisen vuoden opiskelijoiden hyväntekeväisyystapahtumassa 27.05.2022. Sain kameramieheni kanssa kunnian päästä seuraamaan tapahtumaa paikan päältä.

Opiskelijat olivat järjestäneet yhdessä tapahtuman, jonka ajatuksena oli tarjota mahdollisuus pieneen hemmotteluhetkeen myös niille, joille kampaamokäynti ei monelle ole itsestäänselvyys syystä tai toisesta. ”Idea lähti omasta ajatuksesta tehdä hyväntekeväisyyttä. Jos vaan on jotakin mitä tarjota muille ja antaa iloa, niin haluan sitä tehdä.” Toteaa tapahtuman alkuperäisen idean saanut Heidi Kallioinen. Tapahtuma lähti ajatuksesta, että olisi kiva järjestää koululla jonkinlainen pieni hetki, jonne asiakkaat saisivat tulla hemmoteltaviksi. Pian se kuitenkin kehittyi kunnon tempaukseksi, johon pyydettiin mukaan useita yrityksiä sponsoreiksi esimerkiksi tuotteiden, kahvin ja muiden tarjottavien muodossa. Paikalle saapui myös paikallinen koomikko, OHOTV:n vanha tuttu, XL Sami. Hän oli saanut opiskelijoilta kutsun tapahtumaan, ja tuli mielellään paikalle tukemaan nuorten yritystä.

Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä FimFamin kanssa. FimFami on Mielenterveysomaisten keskusliitto ja se on mielenterveyskuntoutujien omaisten ja -omaishoitajien valtakunnallinen edunvalvoja ja omaistyön asiantuntijaorganisaatio. Hemmotteluhetki oli FimFamin asiakkaille ilmainen ja ulkopuolisille aika tapahtumaan maksoi 5 euroa, sisältäen hiusten pesun, leikkauksen ja laittamisen. Tapahtuman tuotot lahjoitettiin kokonaisuudessaan FimFami Kanta-Hämeen toimintaan.

Tapahtumaa seuratessa opiskelijoista huokui aito halu tehdä hyvää ja antaa ihmisille mahdollisuus mukaviin kokemuksiin, pieneen taukoon arjesta ja sen kiireestä. Varsinkin vallitsevassa maailmantilanteessa tauko tuli monelle varmasti tarpeeseen. Opiskelijoiden into ja tahto tehdä hyvää ei tosin tullut yllätyksenä, sillä osa heistä on ollut aktiivisesti mukana myös muussa hyväntekeväisyystoiminnassa. Osa heistä on nimittäin ollut leikkaamassa hiuksia myös Hämeenlinnan naisvankilassa ja Ukraina-keskuksessa. ”Se on ollut äärettömän antoisaa ja mikä parasta että me pääsemme harjoittelemaan samalla ja samalla tuottamaan hyvää mieltä asiakkaille.” Kallioinen toteaa.

Tapahtuma oli opiskelijoiden ensimmäinen, muttei taatusti viimeinen. Tapahtuman järjestäminen oli raskas, mutta ennen kaikkea äärimmäisen palkitseva kokemus. Hankaluuksia tuotti esimerkiksi se, että he olivat hyvin harvoin kaikki samaan aikaan samassa paikassa, joten suuri osa suunnitelmista tapahtui puhelimien välityksellä. Kaikesta huolimatta opiskelijat tekivät paljon töitä sen eteen, että tapahtuma olisi kaikille osallistujille postiviininen ja piristävä, ja että kaikki lähtisivät sieltä hyvillä mielin ja siinä he myös onnistuivat. Leveät hymyt koristivat jokaisen asiakkaan kasvoja heidän poistuessaan.

Oheisessa videossa pääset kurkistamaan Ammattiopisto Tavastian hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijoiden tapahtumaan ja kuulemaan muutaman opiskelijat haastatteluita.

Ammattiopiston opiskelijoiden käsittelyyn voi päästä heidän kesä kampaamossaan, joka löytyy Instagramista @kesa.kampaamo Sieltä pääset linkin kautta varaamaan heille ajan. Ajan saa varattua myös Timmasta tai soittamalla arkisin numeroon 050 4400 862