OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Viisi minuuttia aikaa siivota? Kokeile näitä pikavinkkejä

Kukapa ei pitäisi siististä kodista, mutta itse siivoaminen vaatii paljon aikaa ja vaivaa. Joskus arjen pyörityksessä siivoamiselle ei yksinkertaisesti tunnu löytyvän aikaa. Likaiset vaatteet jäävät lattialle pyörimään ja tiskivuori pääsee kasvamaan luvattoman suureksi. Mitä pahemmaksi sotku pääsee, sitä vaikeampi haasteeseen on tarttua. Yksi parhaista metodeista onkin lohkoa kodin kaaos hallittaviksi osa-alueiksi, joiden selvittäminen ei vaadi montaa minuuttia. Pikainen imurointi tai ruokapöydän raivaaminen ei vaadi paljoa, mutta tekee kodin yleisilmeestä heti siistimmän. Poosh listasi kuusi pikavinkkiä, jotka pelastavat silloin, kun siivoamiselle ei halua omistaa viittä minuuttia kauempaa.

1. Raivaa kaikki tarpeeton

Ensimmäinen askel on raivata huoneesta kaikki, mikä ei sinne kuulu. Poimi lattialla lojuvat likaiset vaatteet pyykkikoriin ja katso, ettei pöytätasoille jää turhaa tavaraa. Jos aikaa jää, pyyhi tasoilta ja huonekaluista näkyvät tahrat.

2. Imuroi sohva

Niinkin yksinkertainen asia, kuin sohvan imuroiminen saa koko olohuoneen näyttämään välittömästi siistimmältä. Muista myös pöyhiä tyynyt ja viikata viltit kauniisti. Voilà, olohuone on hetkessä kuin sisustuslehden sivuilta repäisty.

3. Hanki konepestävä matto

Varsinkin lapsi- tai lemmikkitalouksissa helposti puhdistettavat tekstiilit ovat arjen pelastus. TikTokissa on viime aikoina intoiltu konepestävistä matoista. Ollaanpa rehellisiä, kuinka usein jaksat oikeasti kuskata mattoja pesulaan tai mattolaiturille? Pesukoneessa pestävät matot ovat kauniita, edullisia ja ennen kaikkea käytännöllisiä.

4. Pidä ylimääräistä astiaharjaa suihkussa

Kuulostaa hullulta, mutta taloudenhoitaja @vanesamaro91 neuvoo, pitämään suihkussa ylimääräistä astiaharjaa. Paras valinta on täytettävä harja, jonka kahva toimii pesuainesäiliönä. Niitä löytyy esimerkiksi hyvinvarustelluista verkkokaupoista. Kun sitten suihkussa käydessäsi huomaat kaakeleissa epäpuhtauksia, voit pyyhkäistä ne samantien pois. Jos tapaa noudattaa säännöllisesti, voi kylppärin vaivalloista lattiasta kattoon siivousta onnistua välttämään pitkään.

5. Vaihda lakanat ja petaa sänky

Lakanoiden vaihtaminen lienee yksi vaivalloisimmista kodin askareista. Ehkä juuri siksi monet vaihtavat lakanansa aivan liian harvoin. Hygieniasyistä asiaa ei kuitenkaan kannata lykätä loputtomiin, joten vapaa viisiminuttiinen kannattaa silloin tällöin omistaa petivaatteille. Onneksi sosiaalinen media on täynnä tutustumisen arvoisa hackeja, jotka nopeuttavat petivaatteiden vaihtoa. Jos yllätysvieraat jo koputtelevat ovella, eikä aika riitä lakanoiden vaihtamiseen, kannattaa sänky vähintään pedata.

6. Kaiken ei tarvitse olla täydellistä

@vanesamaro91 muistuttaa myös, ettei kaiken tarvitse olla täydellistä. Riippumatta siitä, kuinka monta tuntia käytät siivoamiseen, totuus on, että koti likaantuu aina uudelleen. Se on elämää. Älä siis turhaan stressaa siitä, että kaiken täytyisi olla koko ajan viimeisen päälle tiptop. Jo viiden minuutin pikasiistiminen tekeee kodista mukavamman paikan asua.

Lähde: Poosh