OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Kylmää kyytiä – jääpalat ovat ihonhoidon yllättävä monitoimisankari

Avantouinnilla ja kylmillä suihkuilla sanotaan olevan lukuisia terveysvaikutuksia, mutta julkkikset ja alan ammattilaiset luottavat jään voimaan myös kauneudenhoidossa. Supermalli Kate Mossin on sanottu upottavansa kasvot jääveteen poistaakseen turvotuksen ja väsymyksen merkit. Jää on itse asiassa varsin monipuolinen työkalu kauneudenhoidossa. Paitsi että se herättelee väsyneet kavot, se myös napakoittaa ihoa, supistaa ihohuokosia sekä rauhoittaa tulehtuneet finnit.

Kosmetiikka-alan huiput paljastavat Voguessa suosikkitapansa hyödyntää jäätä kauneudenhoidossa.

Tervettä hehkua

Ole Henriksen, megakuuluisa kasvohoitaja ja samannimisen kosmetiikkabrändin luoja on uransa alkuajoista asti käyttänyt jääpaloja asiakkaidensa iholla.

– Ne parantavat huimasti ihon verenkiertoa ja auttavat saavuttamaan sen terveen hehkun, josta me kaikki unelmoimme, hän ylistää.

Henriken kääräisee jääpalan ohueen puuvillakankaaseen ja hieroo sitä kevyesti kasvoja vasten. Maksimaalisten hyötyjen saavuttamiseksi hän valmistaa jääpaloja paljon C-vitamiinia sisältävästä ruusunmarjateestä. Jää auttaa tehostamaan myös muiden tehoaineiden imeytymistä, vinkkaa kosmetologi Renée Rouleau.

– Kun levität iholle seerumia ja käytät sen jälkeen jäätä iholla, pintaverisuonien supistuminen saa aikaan vetovaikutuksen, joka auttaa ainesosia tunkeutumaan syvemmälle, hän selittää.

Maitoa iholle

Henriksenin mukaan kasvojen upottaminen jäiseen veteen Kate Mossin tavoin saattaa olla liian radikaali veto herkkäihoiselle. Hän suositteleekin hellävaraisempaa, mutta tehokasta vaihtoehtoa, jossa jääpalakulhoon lisätään täysmaitoa. Se sisältää ihon rakastamaa A-vitamiinia ja luonnollisesti kuorivaa maitohappoa. Henriksen neuvoo upottamaan kasvopyyhkeen kulhoon ja painelemaan kasvoja kylmällä pyyhkeellä.

– Pidä sitä kasvoilla 15 sekuntia ja toista enintään viisi kertaa, hän ohjeistaa.

Maidosta tehtyjä jääpaloja voi käyttää myös terävöittämään kasvonpiirteitä. Jääpalahieronta napakoittaa ihoa, antaen kasvoille kauniin contour-vaikutelman.

Rauhoita finnit

Vaikka epäpuhtauksien ja kystisen aknen taustalla vaikuttavat bakteerit, verisuonia supistava jää auttaa vähentämään tulehdusta ja lievittämään ihoärsytystä tulehtuneella alueella. Rouleaun suosikkitemppu on käyttää alueella vuorotellen jääkuutiota ja lämmintä haudetta.

– Tämä stimuloi verenkiertoa ja auttaa kehon immuunijärjestelmää rauhoittumaan, jolloin finnit ja kystat katoavat, hän selittää.

Ihotautilääkäri Francesca Fusco toimii vielä radikaalimmin. Hän liuottaa lämpimään veteen aspiriinia ennen jäädyttämistä, sillä aspiriinin sisältämä asetyylisalisyylihappo on todellinen ihmelääke finnejä vastaan. Asiantuntijat muistuttavat kuitenkin, että ruusufinnistä kärsivää ihoa ei pidä altistaa kuumalle tai kylmälle, sillä tämä saattaa pahentaa oireita. Myöskään kovin herkästi punoittava iho ei pidä jääkylmästä. Ihon punoitusta voi kuitenkin lievittää yllättävällä konstilla. Tohtori Fusco kehottaa painamaan jääpalan kitalakea vasten. Tämä saa kasvojen verisuonet supistumaan ja rauhoittaa ihon punoitusta.

Eroon silmäpusseista

Jää on loistava lääke väsyneitä ja turvonneita silmiä vastaan. Kylmä virkistää ilmeen ja jään nestettä poistava vaikutus laskee turvotuksen.

– Lepuuta kamomillateestä ja puuvillakankaasta tehtyä kylmäkompressiota silmillä muutaman minuutin ajan. Vaihtoehtoisesti voit kääriä jääkuution sideharsoon ja liu’uttaa sitä silmän sisänurkista ylöspäin, kohti kulmakarvoja, neuvoo julkkisten kasvohoitaja Joanna Czech.

Tohtori Fusco käyttää jääpaloissa myös kahvia, sillä kofeiini tuplaa jään turvotusta laskevat ominaisuudet.

Lähde: Vogue