OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Ranka Kustannus

Melodisen metallin lähettiläältä Ember Fallsilta neljän coverbiisin EP

Tamperelainen modernia melodista metallia soittava Ember Falls julkaisee tänään, perjantaina 10.6. neljän coverbiisin kokoelman. Experiments-nimeä kantava EP kokoaa yhteen kaksi aiemmin julkaistua coveria sekä kaksi uutta versiointia.

Ember Fallsin tuore EP Experiments on kokoelma bändin näkemyksistä kolmesta menneiden vuosien metallihitistä. EP:llä on mukana 20.5. julkaistu versio In Flames -klassikosta Cloud Connected, jonka bändi pääsee esittelemään nyt myös instrumentaalisovituksena. In Flames -versioinnit saavat seurakseen viime joulukuussa julkaistun Blind Channel -coverin, Over My Dead Body, sekä bändin tulkinnan brittiläisen vaihtoehtometallin kärkinimen Bring Me The Horizonin kappaleesta Avalanche.

– Experiments-EP on meille nimensä mukaisesti melko kokeellinen monella tapaa. Kyseessä on meidän ensimmäinen cover-julkaisu, bändi kommentoi.

Siinä missä Over My Dead Body ja Avalanche tarjoilevat maltillisemmat, alkuperäisille versioille uskollisemmat tulkinnat, In Flames -klassikkoon tarttuminen oli bändille kokeilullisempi projekti.

– Versiomme Cloud Connectedista on tutkimusmatka siihen, mitä uutta Ember Fallsilla on tarjota, kun työstettävänä on tunnettu metallikappale. Laaja orkestrointi ja seikkailunhaluinen temaattinen rakenne antavat tälle klassikkokappaleelle uuden tunnelman, josta toivomme ihmisten pitävän. Tämä on meidän tribuuttimme suurelle melodisen death metalin pioneerille In Flamesille, bändi jatkaa.

Keskustelu Ember Fallsin tribuutista on käynyt kuumana ja siihen on voinut osallistua muun muassa Radio Rockin Rautaa vai Roskaa -äänestyksessä tällä viikolla. Bändin livekunnon pääsee myös testaamaan kuluvan vuoden aikana ympäri Suomea. Seuraavaksi Ember Falls suuntaa juhannuksena Nummirockiin.

Lähde: Ranka Kustannus Oy