OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Birgit Loit/Unsplash

Live vedonlyönti ja mökkilomailu

Olet varmasti huomannut, että kesä tuli. Suomessa kesä tarkoittaa hyttysiä, sateita ja satunnaista auringonpaistoa, jolloin kaikki mahdolliset uimarannat ja aurinkoiset terassit ovat aivan täynnä. Mutta mitä uutta kuuluu mökkilomailulle, ainakin live vedonlyönti, jota on nykylaitteilla mahdollista harrastaa vaikka siellä mökin laiturin nokassa – siihen ei tarvita kuin se oma älypuhelin.

Kesä on sitä loma-aikaa, ja se vietetään mielellään suomalaisittain mökillä, terasseilla sekä entistä enemmän myös erilaisten urheilulajien parissa, joko niitä itse harrastaen tai seuraten. Onneksi nykyään ei enää ole välttämätöntä matkustaa oman joukkueen mukana vieraspeleihin, kun pääsarjatason otteluista iso osa on nähtävillä aina jonkun suoratoistokanavan tai liigan oman suoratoistopalvelun ja -sivuston välityksellä, vaikka itse olisikin jo ottanut suunnan sinne mökille.

Mökille vai telttailemaan?

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli toissa vuonna reilut 508 000 kesämökkiä, ja niistä eniten löytyy Kuopiosta, missä on noin 10 500 mökkiä – tämä tarkoittaa sitä, että keskimäärin joka kymmenes suomalainen voisi viettää lomiaan kesämökillä – noin suurin piirtein, mutta kaikki eivät halua olla sidottuja mökkiin, vaan ovat hankkineet matkailuauton- tai vaunun.  Nimittäin karavaanareita on Suomessa noin 200 000, jotka ovat sitten muun autoilevan kansan harmina kesäisessä liikenteessä aiheuttamassa joillekin kiireisille kesälomalaisille harmaita hiuksia. Lomalla kuitenkin pitäisi unohtaa ne kiireet, mutta onneksi lomallakaan ei tarvitse unohtaa live vedonlyönti mahdollisuuksia. Ja itseasiassa, on siellä samalla pelisivustolla myös uusia pelejä, jotka sopivat teemaltaan mökkeilyyn, sillä tarjolla on mm. kalastukseen liittyviä uusia automaattipelejä, eli kolikkopelejä aikuiseen pelimakuun.

Nykyaikaiset älypuhelimet mahdollistavat pelien pelaamisen niin mökeillä, teltoissa kuin siinä autossa matkustajana – samalla laitteella voi niin katsella niitä suoratoiston urheilulähetyksiä ja toisella sovelluksella samalla asettaa omat live vedonlyönti panokset – ja sitten vain katselemaan ottelua. Ja jos on oikein tekniikasta innostunut kaveri, niin on voinut ostaa itselleen sellaisen uuden miniprojektorin, millä saa ottelun heijastettua, vaikka telttakankaaseen tai vaunun seinään – ja miksei myös siihen mökin isoimpaan vapaana olevaan seinäkohtaan. Nykyään nämä matkakäyttöön tarkoitetut projektorit eivät ole enää edes kovin hintavia, ja markkinoilla on useampia eri vaihtoehtoja.

Live vedonlyönti 2022

Vedonlyönti on säilynyt periaatteiltaan ihan samanlaisena nämä pari tuhatta vuotta, mitä sitä tiettävästi ainakin on harrastettu. Itse tapahtumaan tai kamppailuun liittymättömät oheiskatselijat lyövät vetoa kamppailun osapuolista, kumpi voittaa – nykyään vaan siihen on tullut mahdollisuudeksi myös lyödä vetoa siitä, onko voitto ylivoimainen, tuleeko tasapeli ja kenties minkälaisia pisteitä ja maaleja eri joukkueet saavat. Suurin osa urheiluvedonlyönnistä on yhä tänä päivänä tätä tällaista etukäteen tapahtuvaa vedonlyöntiä.

Live vedonlyönti on kuitenkin nousussa. Nousu tulee pitkälti jo sen takia, että live vedonlyönnin avulla voi jo yksittäisessä ottelussa tai tapahtumassa olla huomattavasti suurempi määrä pelikohteita. Esimerkiksi jos ennen pystyi jalkapallo-ottelussa pelaamaan voittajasta tai tasapelistä, maalimäärästä ja maalierosta, voi live vedonlyönnin avulla pelata ottelun aikana näitä samoja kohteita, mutta vaihtuvin kertoimin – ja kohteita voi olla lisäksi esimerkiksi kumpi joukkue saa seuraavan vapaapotkun, kuka seuraavan rajaheiton, ja tasoittaako toinen joukkue toisen 1-0 johdon puoliajalla – vaihtoehtoa on paljon enemmän kuin ennen, ja rahapelaajat voivat samalla kun katsovat peliä, pelata juuri pelin aikana sillä hetkellä olevia kohteita. Kertoimetkin ovat aivan eri luokkaa!

Totta kai voit pelata livevedonlyöntikohteita myös kotona sillä omalla kotitietokoneella, eikä sinun itseasiassa tarvitse edes lähteä koneelta, vaan jos sinulla on kahden monitorin tietokone, voit toisella monitorilla katsoa ottelua ja toisella eri kohteiden kehittyviä kertoimia – yhtä aikaa!

Mökille rentoutumaan

Useimmat meistä menevät mökille rentoutumaan, mutta minkä sille voi, jos samalla tulee F1-osakilpailu, ja siinä hyvät kertoimet mahdolliselle yllättäjälle, tai jos UFC:n uusi haastaja on niin lupaava, että pakko ne ottelut on katsoa vaikka heti sen mökin saunottelun jälkeen. Nykyaikainen mökkeily on paljon muitakin mahdollisuuksia, kuin vain ne vanhat tikkapelit ja mölkyt – tai kalastaminen, marjastus ja uiminen. Nykyaikainen mökkeily voi olla myös mobiilipelejä, suoratoiston tv-ohjelmia, nettikasinon kolikkopelejäja live vedonlyönnin kuumia kohteita – millainen oma mökkilomasi tai karavaanari reissusi on tänä kesänä, ja mitä tapahtumaan odotat eniten – onko se festarit, messut, vain urheilua kuten esimerkiksi Kalevan kisat?