OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Asunmaa hakemaan kotikilpailusta kauden kolmatta voittoaan

Teemu Asunmaa lähtee hakemaan kauden kolmatta Ralli SM-sarjan osakilpailuvoittoaan kauden viidennestä osakilpailusta SM Pohjanmaa Rallista. Edellisessä osakilpailussa Turussa voittoa juhlinut Asunmaa lähtee reitille toisena. Pohjanmaa Ralli on alavutelaiskuljettajalle SM-sarjan kotikilpailu.

Asunmaa, 35, kartanlukijansa Ville Mannisenmäen, 26, kanssa, kilpailevat tulevana viikonloppuna ajettavassa Ralli SM -sarjan viidennessä osakilpailussa SM Pohjanmaa Rallissa. Asunmaa lähtee reitille toisena SM-pistejärjestyksen mukaisesti. Pohjanmaa Ralli on alavutelaiselle SM-sarjan kotikilpailu.

– Ainahan kotikulmilla ajaminen tuo hieman erilaista sykettä, mutta ei erityisemmin lisää paineita. Koitetaan välttyä edes niiltä vähiltä. Toivottavasti reitin varrella on paljon tuttuja ja tietysti muutoinkin paljon yleisöä, reitti on varmasti hieno, hän toteaa.

SM Pohjanmaa Ralli sisältää 128,78 kilometriä erikoiskokeita ja on yhteismitaltaan siirtymät laskettuna noin 450 kilometriä. Reitti sisältää kolminkertaiselle SM1-luokan mestarille entuudestaan tuttuja erikoiskokeita, mutta myös jonkin verran uutta.

– Reitti sisältää paljon perinteisiä Pohjanmaan ja Lapuan SM-rallien pätkiä, mutta näyttäisi olevan jotain uuttakin mukana. Erikoiskokeet ajetaan poikkeuksellisesti vain kertaalleen läpi, joten reitin kokonaispituus on kasvanut. Nuotituspäivät ovat tämän vuoksi pidempiä ja kilpailu vaatii hieman enemmän valmistautumista, Asunmaa selittää.

Asunmaan kilpailuviikon avasivat testit Skoda Fabia Rally2 Evonsa ratissa. Sääolosuhteet kuitenkin hankaloittivat testaamista ennen kilpailua.

– Haluttiin testata enemmän, mutta rankkasade käytännössä puolitti ajoajan. Meillä oli tarkoitus kokeilla uusia asioita, mutta kun kisan aikana on luvattu kuivaa keliä, niin on turha testata mitään kuralätäköissä. Hankala sanoa mikä testin vähäisyyden vaikutus on, mutta tuskin loppupelissä kovin suuri. Vanhoilla säädöillä mennään.

SM Pohjanmaa Ralli ajetaan 17.-18.6. Kilpailu käynnistyy perjantaina kello 19:01 Seinäjoen torilta. Kilpailu päättyy lauantaina 18.6. kello 19:04 Seinäjoen torille. Kilpailua voi seurata Moottoriurheilu.tv:n YouTube-livelähetyksen kautta sekä Ralli SM:n verkkosivuilta.

Lähde: Asunmaa Racing