OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Jani Salonen

Heikkilä hakemaan revanssia Pohjanmaalta – “Turusta jäi nälkää”

Mikko Heikkilä lähtee hakemaan SM Pohjanmaa Rallista kauden avausvoittoaan. Neljäntenä reitille lähtevä Heikkilä Pohjanmaan nopeat tiet sopivat nurmijärveläiskuljettajalle hyvin.

Heikkilä, 30, kartanlukijansa Samu Vaalerin, 24, kanssa, kilpailevat Ralli SM -sarjan kauden viidennessä osakilpailussa SM Pohjanmaa Rallissa. Neljäntenä reitille lähtevä Heikkilä ajoi edellisessä SM-osakilpailussa Länsirannikon Rallissa toiseksi johdettuaan suurimmaksi osaksi kilpailua. Seinäjoelta Heikkilä ennustaa kovaa ja tasaista kilvanajoa.

– Tiukka kisa on taas tulossa. Turusta jäi nälkää harmillisen viimeisen erikoiskokeen spinnauksen vuoksi, ja olisi kiva, että kaikki menisi nyt nappiin. Ei siitä saa kuitenkaan peikkoa tehdä, vaan lähdetään hyvillä fiiliksillä, hän sanoo.

Pohjanmaan kaksipäiväisen kilpailun reitti on perinteisesti ollut nopeavauhtista, mikä sopii Heikkilälle hyvin.

– Ollaan ajettu Skodalla kahdesti aiemmin Pohjanmaalla. Korkeuseroja on aika vähän ja pätkät ovat olleet ajettavia ja verrattain nopeita, mikä sopii omaan ajotyyliin. Nopeavauhtiset tiet tuntuvat vahvemmilta itselle, ja kellokin  on tykännyt suhteessa niistä enemmän.

Heikkilä valmistautui kauden viidenteen osakilpailuun testaamalla edeltävän viikonlopun aikana. Testien teemana oli hänen mukaansa hakea tuntumaa ennen kilpailua.

– Ajettiin enemmänkin treeniksi tällä kertaa. Toki aina kokeillaan pientä hienosäätöä, jotta saadaan auto vielä hieman sopivammaksi omaan käteen, mutta mitään suuria muutoksia ei säätöihin tehty. Vaikkei ajotauko olekaan ollut pitkä, niin on aina hyvä ajaa vähän taustalle, niin ollaan vedossa heti alusta. 

SM Pohjanmaa Ralli ajetaan 17.-18.6. Kilpailu käynnistyy perjantaina kello 19:01 Seinäjoen torilta. Kilpailu päättyy lauantaina 18.6. kello 19:04 Seinäjoen torille. Kilpailua voi seurata Moottoriurheilu.tv:n YouTube-livelähetyksen kautta sekä Ralli SM:n verkkosivuilta.

Lähde: Mikko Heikkilä Racing -tiedotus