OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Hannu Rainamo/Hannuphoto

Toinen sija nosti Heikkilän SM-pistetaulukon kolmanneksi

Mikko Heikkilä on sijoittunut toiseksi SM Pohjanmaa Rallissa. Pitkään kilpailun johtoa pitänyt Heikkilä jäi toiseksi lopulta 6,9 sekunnin erolla. Sijoitus nostaa Heikkilän SM-pistetaulukossa mitalisijoille kolmanneksi.

Heikkilä, 30, kartanlukijansa Samu Vaalerin, 24, kanssa, ovat sijoittuneet toiseksi Ralli SM -sarjan kauden viidennessä osakilpailussa SM Pohjanmaa Rallissa. Pitkään johtopaikkaa pitänyt ja viimeiseen erikoiskokeeseen asti voitosta taistellut Heikkilä jäi toiseksi lopulta vain 6,9 sekunnin erolla. Toinen sija nostaa nurmijärveläiskuljettajan SM-pisteissä kolmanneksi.

SM Pohjanmaa Rallin avauspäivänä ajettiin kaksi erikoiskoetta ilta-auringon paisteessa. Heikkilä oli kummallakin päivän erikoiskokeella toiseksi nopein. Kanssakilpailijan saaman aikarangaistuksen johdosta Heikkilä kuitenkin lähti toiseen ajopäivään 3,3 sekunnin johtomarginaalilla.

– Oli todella liukasta ja pöly muodostui suureksi ongelmaksi. Jouduttiin jarruttelemaan suorilla, kun ei nähty konepeltiä pidemmälle. Ajetaan kaasu pohjassa ja toivotaan, ettei huomenna olisi yhtä liukasta kuin tänään, Heikkilä kommentoi.

Lauantain avauserikoiskokeella Heikkilä oli kolmanneksi nopein siirtyen kilpailussa hetkellisesti toiseksi. Aamun lenkin kahdella seuraavalla erikoiskokeella Heikkilä kuitenkin ajoi pohja-ajat ottaen johtopaikan takaisin komentoonsa neljän sekunnin erolla.

– Aamun ensimmäinen pätkä tuntui todella liukkaalta ja otin sen ehkä vähän liiankin varovaisesti. Seuraavaan tuli oikein hyvä aika ja viimeiseenkin ihan ok. Pito on parempi kuin eilen sateen sitoessa tien pintaa. Ero on pieni, samalla tavalla saadaan painaa menemään viimeisellä kolmella erikoiskokeella.

Päivän viimeisen lenkin avanneella Seinäjoen keskustassa ajetulla kaupunkierikoiskokeella Heikkilä oli kolmanneksi nopein. Pohja-aika toiseksi viimeisellä erikoiskokeella kasvatti Heikkilän johdon 4,8 sekuntiin ennen viimeistä erikoiskoetta. Viimeisellä erikoiskokeella Heikkilä ajoi toiseksi nopeimman ajan varmistaen toiseksi korkeimmat SM-pisteet.

– Toiseksi viimeinen erikoiskoe tuli hyvin ja sillä onnistuttiin, mutta viimeinen ei sujunut ollenkaan. Tie oli äärimmäisen liukas ja vallitsevissa olosuhteissa varmistin maaliintulon ja sen mukana tulevat SM-pisteet, hän toteaa.

Loppuun asti voitosta taistellut Heikkilä kiittää yhteistyökumppaneitaan ja tiimiään kilpailullisesta viikonlopusta.

– Suuret kiitokset yhteistyökumppaneilleni, TGS:n tiimille sekä kartturille Samulle. Kaikki sujui järjestelyiden ja huollon suhteen loistavasti.

Ralli SM -sarja jatkuu Mikkelissä 26.-27.8.

Lähde: Mikko Heikkilä Racing -tiedotus