OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Aino Marleena Nevalainen

Ritareita, ratsuja ja miekkailuesityksiä Pohjanmaan museon edustalla 21.6.

Pohjanmaan museon edustalla nähdään tiistaina 21. kesäkuuta historialliseen ratsastukseen keskittyvän ratsutilan, Rohan Tallien ratsastajia ja hevosia sekä Vaasan Miekkailijoiden näytöksiä. Pohjanmaan museo on avoinna iltaan saakka.

Ritariasuiset ratsastajat hevosineen esittelevät historiallisia ratsastushaarniskoja ja hevosen varusteita sekä muita taidonnäytteitä, jotka olivat tarpeellisia keskiajalla. Tapahtumassa esiintyvät taidokkaat hevoset ja ratsastajat tulevat historialliseen ratsastukseen keskittyvältä varsinaissuomalaiselta ratsutilalta. Rohan Tallit toimii Kemiönsaarella ja on tullut tunnetuksi esiintymällä erilaisissa keskiaikatapahtumissa eri puolella Suomea. Päivän ohjelmaan kuuluu myös Vaasan Miekkailijat ry:n järjestämä miekkailunäytös.

Tapahtuma liittyy Pohjanmaan museon kesänäyttelyyn Vallan ja varallisuuden symbolit, joka esittelee muun muassa historiallisia aseita, haarniskoja, suojavarusteita sekä viikinkisotureiden koruja antiikkikauppias ja keräilijä Peter Mustosen esinekokoelmista.

Lähde: Vaasan kaupunki – Vasa stad