OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Tämä automerkki on suomalaisten mielikuvissa tyylikkäin ja kallein

BMW:n maine todellisena premium-automerkkinä on vahvistunut suomalaisten keskuudessa viimeisen vuoden aikana, käy ilmi Kamuxin Suomalaiset autokaupoilla 2022 -barometritutkimuksesta, jossa suomalaisia pyydettiin yhdistämään automerkkejä valikoituihin adjektiiveihin. BMW ajoi ohi Audista tyylikkyydessä ja Mercedes-Benzistä koetussa kalleudessa, minkä lisäksi yhä useampi pitää sitä nopeana ja modernina.

Tutkimuksessa BMW:n näyttävyys on voittanut puolelleen kolme prosenttiyksikköä aiempaa enemmän ihailijoita, kun taas Audin vastaava luku on laskenut kuudella prosenttiyksiköllä. Samalla on voimistunut mielikuva BMW:n kalleudesta. Nyt sitä pidetään tyyriimpänä kuin Mercedes-Benziä, kun vuotta aiemmin järjestys oli vastakkainen.

– BMW on muutoinkin nostanut osakkeitaan suomalaisten silmissä. Sitä pitää nopeimpana merkkinä kolme prosenttiyksikköä enemmän vastaajia kuin edellisessä tutkimuksessa, minkä lisäksi myös mielikuva moderniudesta on kasvamaan päin. BMW on pysynyt kehityksen kärjessä myös nopeasti kasvavassa sähkö- ja hybridiautojen segmentissä, toteaa Kamuxin tiedotteessa Jani Koivu.

Turvallisimpana autona suomalaiset pitävät Volvoa ja luotettavimpana Toytotaa.

Heimoajattelu elää vahvana

Kun eri merkkeihin liitettyjä mielikuvia vertaillaan sen perusteella, mikä merkki vastaajalla itsellään on käytössä, käy selväksi, että suomalaisissa elää vahva heimoajattelu. Erityisesti saksalaisautoilla ajavat tuppaavat nostamaan omaa häntäänsä muiden merkkien kustannuksella. Niin Audi-, BMW- kuin Mersu-kuljettajatkin arvioivat oman merkkinsä paitsi kaikkein arvostetuimmaksi, myös luotettavimmaksi, turvallisimmaksi, tyylikkäimmäksi, parhaiten perheille soveltuvaksi ja moderneimmaksi merkiksi.

– Kyllähän tässä on aistittavissa sellaista pientä hyvähenkistä nokittelua eri saksalaismerkkikuntien välillä. Auto on monelle suomalaiselle silmäterä ja iso hankinta, ja on varsin ymmärrettävää, että omaa autoa pidetään parhaimpana, Koivu naurahtaa.

Lähde: Kamux