OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Tommi Hallmanin tiedotus

Tommi Hallman lähti Englannista kotimatkalle pistejohtajana: “Aika lailla maksimitulos”

Tommi Hallman debytoi viime viikonloppuna rallicrossin Nitro RX -sarjassa menestyksekkäästi, kun kuopiolainen nappasi Lydden Hillissä, Englannissa ajetuista kauden kahdesta ensimmäisestä osakilpailusta kaksi NEXT-luokan palkintosijoitusta. Kotimatkalle Hallman tiimeineen lähti pistejohtajan kruunu päässään.

Suomalaisen SET Promotion -tiimin väreissä kilpaileva Hallman, 21, sijoittui lauantain finaalissa kolmanneksi ja sunnuntain finaalissa sijoitus oli toinen. Viikonlopusta tuli tulosten valossa Hallmanille menestyksekäs, vaikka uran ensimmäinen vierailu Lydden Hillin radalla Englannissa olikin kaikkea muuta kuin ongelmaton.

– Viikonlopusta jäi kyllä positiivinen fiilis. Voisi sanoa, että taisteluvoitto, kaikkiin ongelmiin nähden saavutettiin aika lailla maksimitulos ja sarjajohto pisteissä. Oma ajaminen etenkin finaaleissa oli sillä tasolla millä pitääkin, vauhti oli hyvää ja pystyin hyödyntämään ohitustilanteet, Hallman kertasi viikonlopun tapahtumia.

Yhdysvalloista lähtöisin olevassa Nitro RX -sarjassa kilpaillaan neljässä eri luokassa ja kauden kolme ensimmäistä kilpailuviikonloppua käydään Euroopan puolella. Lydden Hillissä NEXT-luokassa mukana nähtiin kahdeksan kuljettajaa neljästä eri maasta ja kalustona tässä luokassa ovat Supercar Lites -autot, jollaisella Hallman voitti viime vuonna Pohjoismaiden mestaruuden RallyX-sarjassa. Hallmanin mukaan Nitrossa taso on avausviikonlopun perusteella kovempi.

– Moni näistä kuljettajista on tuttuja viime vuodelta ja heistä moni on ajanut viime vuonna Nitroa, sekä tänä vuonna Nordicia, joten kokemusta on kertynyt. Tässä porukassa jokainen lähtö on tosi kova, kun viime vuonna Nordicissa mukana oli myös niitä selkeästi hitaampia kuljettajia. Nitrossa on vähemmän kuljettajia, mutta taso on tosi kova ja tasainen, Hallman arvioi.

“Kilpailutapahtumana hienoin, missä olen ollut”

Hallman näytti finaalissa parasta osaamistaan ja menestysnälkäinen suomalainen saapui ruutulipulle sijalla kolme.

– Tämä oli yksi parhaimmista ajoista mitä olen koskaan ajanut. Kuuden kierroksen aikana on kuitenkin vaikea ohittaa niin monta autoa, varsinkin kun mukana ei ollut yhtään “turistia”, vaan kaikki ajoivat kovaa. Tosi vaikea päästä ohi, mutta nyt meni kaikki nappiin, Hallman iloitsi.

Lydden Hillin rallicross-rata teki Hallmaniin ensivierailun perusteella suuren vaikutuksen ja kaikki tähän legendaariseen rataan kohdistunut ennakkohehkutus oli todellakin kaiken hehkutuksen arvoista.

– Kyllä oli. Rata on tosi hieno ajaa ja siellä on paljon pernteitä. Kilpailupaikkana se on todella hieno ja yleisöä oli todella paljon. Kilpailutapahtumana tämä oli ehdottomasti hienoin, missä olen koskaan ollut, Hallman hehkutti.

Onnistuneen kauden avauksen jälkeen Hallman lähetti suuret kiitokset kaikille yhteistyökumppaneilleen, sekä niille tukijoilleen, jotka etenkin sosiaalisen median puolella ovat nuoren rattitaiturin edesottamuksia seuranneet. Kiitosta sai myös oma tiimi, joka nyt joutui todellakin venymään parhaimpaansa, Lydden Hillin rata kun ei juurikaan autoja hellinyt.

– Monta kertaa oli tilanne sellainen, että meni ihan minuuttipeliksi, ehditäänkö ollenkaan viivalle. Kaikenlaista hässäkkää kun mahtui mukaan ja jokainen sai paiskia töitä ihan täysillä. Tiimi teki aivan älyttömän kovan ja hienon duunin tänä viikonloppuna, Hallman kiitteli.

Nitro RX -kausi jatkuu heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Strängnäsissä Ruotsissa, mistä Hallmanilla on aiempaa kokemusta vuodelta 2019, kun hän ajoi radalla yhden testipäivän RX Academyn aikaan. Suomeen ja KymiRingille Nitro RX -sarja saapuu 27.-28. elokuuta.

Lähde: Tommi Hallmanin tiedotus