OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Jesse Kämäräinen

Tuska 2022 juhlitaan Helsingissä – Kalasataman liikennejärjestelyissä muutoksia viikonloppuna

Helsingin Suvilahdessa nähdään jälleen parin vuoden tauon jälkeen tummiin pukeutuneen metalliheimon pyhiinvaellus, kun pohjoismaiden suurinta metallifestivaalia Tuskaa juhlitaan perjantaista sunnuntaihin 1.–3.7. Esiintyjinä nähdään muun muassa Korn, Mercyful Fate, Deftones, Kreator, Carcass, Amorphis, Jinjer, Devin Townsend ja Stam1na. Tapahtuma aiheuttaa viikonloppuna muutoksia Kalasataman liikennejärjestelyihin.

Festarikävijöiden ja asukkaiden syytä varautua ruuhkiin

Festivaalialueen yleisöportti sijaitsee lähellä Kalasataman metroasemaa ja kauppakeskus Rediä, Koksikadun ja Leonkadun risteyksen tuntumassa. Festivaalialueelle saavutaan kauppakeskus Redin katutason kautta, jossa sijaitsee Tuska Check-in rannekkeenvaihtoineen, lipunmyynteineen, akkreditointipisteineen ja merchandise-ennakkonoutopisteineen.

Festivaaleille saapuvan on syytä varata hyvin aikaa, sillä isossa tapahtumassa muodostuu ruuhkaa suosituimpina saapumisaikoina. Paikalle pääsee parhaiten julkisilla kulkuneuvoilla, erityisesti metrolla Kalasataman metroasemalle. Myös tapahtumasta poistuminen tapahtuu Redin suuntaan. Metro liikennöi Tuska-perjantaina ja -lauantaina kaksi tuntia normaalia pidempään.

Kalasataman alueen liikennejärjestelyihin tulee jonkin verran muutoksia festivaalialueen rakentamisen, Tuska-viikonlopun ja alueen purun ajaksi. Alueen asukkaita ja muita käyttäjiä pyydetään huomioimaan mahdolliset reittimuutokset ja varaamaan tavallista enemmän aikaa Kalasataman alueella liikkumiseen. Lähistön asukkaille on tiedotettu muutoksista suorapostituksena koteihin ja alueella on myös selkeät kyltitykset.

Lähde: Tuska-festivaali