OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Yousician

Muistuttiko Blind Channel suomalaisia Linkin Parkista? – Yhtyeen takavuosien hitti nousi yllättäen suosituimpien joukkoon kotimaisessa Yousician-sovelluksessa

Yousicianin datan mukaan suomalaisia kiinnostaa nykypäivän hittien lisäksi opetella soittamaan esimerkiksi Linkin Parkia ja ABBAa. Lisäksi muutama vuosi sitten alkanut ukulelebuumi ei ole vielä mennyt ohi. Suomalainen Yousician on maailman suosituin musiikin opetussovellus, jonka avulla voi harjoitella laulamista ja opetella soittamaan eri instrumentteja. Sovelluksesta löytyy lähes 2 000 biisiä noin 300 eri bändiltä ja artistilta aina ikivihreistä viimeisimpiin hitteihin.

Suomalaiset haluavat oppia soittamaan kitaralla esimerkiksi Linkin Parkia ja Scorpionsia. Asia selviää maailman suosituimman musiikin opetussovellus Yousicianin käyttäjädatasta. Datan mukaan suomalaiset harjoittelevat samoja hittibiisejä kuin muutkin sovelluksen käyttäjät, mutta mukaan mahtuu myös yllä mainitun kaltaisia yllätyksiä, jotka eivät muualla saaneet juuri toistoja.

Yksittäisistä kappaleista esiin nousee Linkin Parkin hittibiisi In The End vuodelta 2001. Kappaleen suosioon on voinut vaikuttaa Linkin Parkiin verratun kotimaisen Blind Channelin räjähdysmäinen suosio vuoden 2021 Euroviisujen myötä. Blind Channel on kertonut julkisuudessa arvostavansa Linkin Parkia erittäin paljon ja bändi on myös coveroinut yhtyeen kappaleen Numb. Myös Scorpionsin klassikko-slovari Wind of Change ylsi muista maista poiketen Suomen soitetuimpien biisien joukkoon.

”Suomalaiset vaikuttavat arvostavan myös naapurimaamme Ruotsin euroviisumenestyjiä, sillä ABBA on ollut yksi suomalaiskäyttäjien soitetuimmista yhtyeistä. Muita datasta erottuvia yhtyeitä olivat Iron Maiden, KISS ja Thin Lizzy. Ne eivät näy Suomen top 15:ssä, mutta sovelluksen suomalaiskäyttäjät hakevat ja soittavat niitä selvästi muuta maailmaa enemmän”, Yousicianin Senior Business Analyst Kaarle Leinonen kertoo.

Yousicianilla ja sen sisarsovellus GuitarTunalla, jota käytetään muun muassa kitaran viritykseen, on Suomessa noin 50 000 kuukausittaista käyttäjää. Keskimäärin Yousicianissa suoritetaan päivittäin maailmanlaajuisesti noin 90 000 opetussessiota. Maailmanlaajuisesti Yousicianilla ja GuitarTunalla on yhteensä 20 miljoonaa käyttäjää.

Sisu erottaa suomalaiset muista myös soittamisessa

Suomalaiskäyttäjät eroavat Yousicianin muista käyttäjistä myös sisullaan. Me olemme valmiita harjoittelemaan soittamisen vaatimia taitoja pitkäjänteisesti.

”Suomalaiskäyttäjät palaavat sovelluksen harjoitusten pariin yhä uudelleen, eivätkä anna periksi, vaikka jokin kappale ei heti sujuisikaan”, Leinonen toteaa.

Yousicianin avulla voi harjoitella laulamista ja opetella soittamaan kitaraa, bassoa, ukulelea ja pianoa. Kitara on sovelluksen selvästi suosituin instrumentti. Suomessa sen suosio ei kuitenkaan ole yhtä ylivoimainen kuin muualla, sillä meillä käyttäjät harjoittelevat tavallista innokkaammin myös pianon ja ukulelen soittamista.

Ukulelen on noussut 2010-luvulla Suomessa trendisoittimeksi. Suomeen on perustettu useita ukulelefestivaaleja ja -orkestereita ja soitinta soitetaan niin kansanopistoissa kuin koulujen musiikintunneilla.

”Ukulele on myös aloittelevalle soittajalle armollinen instrumentti. Sillä pystyy soittamaan saman tyyppisiä melodioita kuin kitaralla, mutta siinä on vain neljä kieltä eli kaksi kieltä vähemmän kuin kitarassa”, Leinonen kertoo.

Yousicianin vuoden 2022 soitetuimmat biisit Suomessa

 • Red Hot Chili Peppers – Californication
 • Ed Sheeran – I See Fire
 • The White Stripes – Seven Nation Army
 • Lynyrd Skynyrd – Sweet Home Alabama
 • Linkin Park – In The End
 • Johnny Cash – Hurt
 • Coldplay – The Scientist
 • Coldplay – Yellow
 • Scorpions – Wind of Change
 • Red Hot Chili Peppers – Dani California
 • ABBA – Mamma Mia
 • Red Hot Chili Peppers – Under the Bridge
 • The Weeknd – Blinding Lights
 • Red Hot Chili Peppers – Can’t Stop
 • Green Day – Boulevard of Broken Dreams

Yousicianin vuoden 2022 soitetuimmat artistit Suomessa

 • Red Hot Chili Peppers
 • Lynyrd Skynyrd
 • Coldplay
 • Ed Sheeran
 • The White Stripes
 • Billie Eilish
 • R.E.M
 • ABBA
 • Imagine Dragons
 • Scorpions
 • Green Day
 • Bill Withers
 • Linkin Park
 • Johnny Cash
 • Jimi Hendrix

Yousician

Yousician on maailman johtava alusta musiikin oppimiseen ja soittamiseen. Sen taustalla on ajatus, että maailma on sitä parempi paikka, mitä enemmän ihmiset soittavat musiikkia. Yousician ja GuitarTuna ovat alansa johtavia sovelluksia, ja niillä on yhteensä 20 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää.

Yousician on mullistanut musiikin oppimisen ja soittamisen täysin uudella ja innovatiivisella teknologialla, joka antaa käyttäjille reaaliaikaisesti palautetta. Sovellus mahdollistaa kitaran, basson, ukuleleen, pianon ja laulun opettelun oppituntien, harjoitusten ja kappaleiden kautta.

GuitarTuna on maailman johtava instrumenttiviritin. Se mahdollistaa nopean, helpon ja tarkan virityksen milloin tahansa ja missä tahansa. Käyttäjät voivat löytää yli 100 viritystaajuutta 15 instrumentilta, mukaan lukien kromaattinen ja kustomoidut vaihtoehdot. Lisäksi GuitarTunan uusi Play-ominaisuus esittelee uuden Smart Scroll -teknologian, joka tekee sovelluksesta kitaristien ykkösvalinnan, paikasta riippumatta. 

Yousician ja GuitarTuna ovat ladattavissa App Storesta ja Google Play Storesta. Yousician-sovellus on käytettävissä millä tahansa mobiililaitteella, tabletilla tai tietokoneella. GuitarTuna on käytettävissä kaikilla mobiililaitteilla ja tableteilla.