OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Helsingissä juhlistetaan arkeen paluuta taide-esityksillä julkisen liikenteen pysäkkien ympäristössä

Helsingissä paluu arkeen tehdään taiteen parissa, kun torstaina 11.8. taide-esitykset levittäytyvät julkisen liikenteen reittien varrelle. Tarkoituksena on tuoda kaupunkilaisille iloisia yllätyksiä arkeen paluun keskelle. Kaduilla nähdään maksutonta taidetta 14 eri paikassa ympäri keskustaa.

Helsingin keskustan raitiovaunu- ja metropysäkkien ympäristöt ja Helsingin päärautatieasema muuntautuvat esityslavoiksi, keikkapaikoiksi ja katuteattereiksi kulkijoiden iloksi ensimmäisenä koulupäivänä torstaina 11. elokuuta. Ympäristöä kannattaa siis tarkkailla klo 7.30-9.00 ja 16.00-17.30 välisinä aikoina.

Ohjelmaa on seuraavien ratikkapysäkkien läheisyydessä: Lasipalatsi, Vanha Ylioppilastalo, Mikonkatu, Aleksanterinkatu, Senaatintori, Johanneksenkirkko, Kampintori, Fredrikinkatu, Erottaja ja Rautatieasema. Tämän lisäksi esityksiä nähdään Helsingin päärautatieaseman laiturialueella ja Citycenterissä metron sisäänkäynnin ylätasolla sekä Helsingin yliopiston metroaseman Opintoputkessa ja Kampin kauppakeskuksen keskusympyrässä. 

Aamulla Lasipalatsin edessä nähdään katuteatteriperformanssiryhmä Orkestar Strada, jonka esityksessä on luvassa naamioteatteria, klovneja, musiikkia ja tanssia. Freestyle-räppiä voi kuulla Senaatintorilla, Aleksanterinkadulla ja Kampintorilla. Viuluduo Suvi Oskala ja Emilia Lajunen ilahduttavat tanssittavilla sävelmillä Vanhalla Ylioppilastalolla.  

Iltapäivällä Timo Brass Band liikkuu Mikonkadun ja Rautatieaseman ratikkapysäkkien välillä. Tanssia tarjoavat FiMu ry:n salsatanssiparit Helsingin päärautatieaseman laiturialueella. Fauna Humanan “ihmiseläimet” hulluttelevat ja hurmaavat aamulla Kampin kauppakeskuksessa. Lisäksi ohjelmassa on mm. Mirjami Heikkisen runonlausuntaa sekä DJ Ipalipan musiikkia. 

Tapahtuma toteutetaan erillisestä koronapalautumisrahasta, jolla halutaan elvyttää Helsingin keskustaa ja tukea kulttuurialan freelancereiden työllistymistä. 

Tapahtuman tuottaa Helsingin kaupunki ja yhteistyökumppanina on HSL. Mukana tapahtumaa mahdollistamassa ovat Citycenter, Kamppi Helsinki, Kaupunkiliikenne Oy ja VR.  

Tapahtumalla on säävaraus.

Lähde: Helsingin kaupunki