OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Flow Festival / Jussi Hellsten

Flow Festival teki uuden kävijäennätyksen

Flow Festival keräsi viikonloppuna Helsingin Suvilahteen kansainvälisiä ja kotimaisia huippuartisteja. Kiinnostavan ja ajankohtaisen musiikin lisäksi festivaali sai kiitosta laadukkaasta ja kestävämmästä ruokatarjonnastaan sekä korkeatasoisesta taidesisällöstään. Loppuunmyydyn festivaalin ainutlaatuisesta tunnelmasta nautti kolmen päivän aikana ennätykselliset 90 000 kävijää.

Viikonlopun aikana Flow’n Main Stagella saatiin nauttia toinen toistaan vaikuttavammista keikoista, kun lavalle nousivat muun muassa afropopin supertähti Burna Boy, virtuaaliyhtye Gorillaz odotetulla Suomen ensiesiintymisellään, hurmoksellisella voimallaan yleisön vanginnut Florence + The Machine ja kotimaiset musiikin ykkösnimet Vesala ja Vesta. Flow Festival huipentui aurinkoisena sunnuntaina, kun festivaalin päälavalle nousivat ilmiömäinen Michael Kiwanuka sekä kahden tunnin setillään yleisöä hemmotellut karismaattinen Nick Cave & The Bad Seeds

Red Arena by Lapin Kulta Pure -teltassa koettiin viikonlopun aikana legendaarisen punk-yhtyeen Bikini Killin kauan odotettu keikka, anarkistinen poptähi sekä Fred Again.., joka johdatti festivaaliyleisön vimmatusta tanssista herkkään tunnelmointiin. FREE.fi Black Tentissä Arppa, Yeboyah, Fontaines D.C. ja Holly Humberstone kuuluivat viikonlopun suosituimpiin. Acid Arab viimeisteli FREE.fi Black Tentin viikonlopun yleisön tanssiin innoittaneella livesetillään. 

Myös muilla Flow Festivalin lavoilla saatiin kokea unohtumattomia elämyksiä. The Other Sound x Sun Effectsissä Huoratron Deconstructed ja Ánnámáret vetivät vanhan tehdashallin äärimmilleen yleisöä. Balloon 360° -lavan maagisessa tunnelmassa esiintyivät muun muassa häikäisevä Linda Fredriksson Juniper, lumoava Lxandra sekä virtuoottinen kitaristi Mdou Moctar. DJ- ja klubimusiikin ystävät saivat nauttia maailmanluokan keikoista niin Resident Advisor Front Yardilla, Backyardilla kuin Red Gardenissa, kun muun muassa DJ Koze, Dixon, Uncle Waffles, Giant Swans, Antal ja Jayda G tanssittivat festivaalikansaa.

Taide oli jälleen olennainen osa Flow-viikonlopun kokonaisuutta. Suuren suosion saavuttanut Tiilikello x Polestar -taidetila avasi näyttävästi yleisölle Suvilahden juuri kunnostetun tiilisen kaasukellon. Hanna Vihriälän vaikuttava Puhalluskukka ja Antti Tolvin meditatiivinen Butterfly Effect kutsuivat yleisön pysähtymään festivaalihumun keskellä. Adel Abidinin ajatuksia herättäväMusical Manifest keräsi katsojia läpi festivaaliviikonlopun kokemaan arvostetun mediataiteilijan uusimman videoinstallaation.

Flow Festivalin monipuolinen ruokavalikoima sisälsi fine dining -ravintoloita, ympäri maailmaa inspiroitunutta katuruokaa ja takuuvarmoja festivaalisuosikkeja. Tänä vuonna Flow jatkoi uraaurtavaa työtään kestävämmän festivaalituotannon saralla jättäen pois punaisen lihan ja siipikarjan ravintoloidensa ruokalistoilta. Lisäksi juomavalikoimassa panostettiin erityisesti laadukkaaseen viiniselektioon, pienpanimotuotteisiin sekä alkoholittomiin vaihtoehtoihin.

Tänä vuonna festivaalilla toteutettiin lisäksi puheohjelmaa Flow Talks -kokonaisuudessa. Perjantaina Flow’ssa järjestettiin yhteistyössä Music Finlandin ja kuuden musiikkialan järjestön kanssa paneelikeskustelu elinvoimaisen ja kansainvälisen musiikkialan edistämisestä. Mukana keskustelemassa olivat muun muassa pääministeri Sanna Marin, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo sekä kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen. Lisäksi sunnuntaina osana Flow Talksia järjestettiin Sustainable Meal -paneeli, jossa tuomaristo valitsi ekologisuusarvioinnin ja paneelimaistelun perusteella festivaalin kestävimmän ja herkullisimman ruoka-annoksen. Yleisöäänestyksellä valittiin myös festivaalikävijöiden Sustainable Meal -suosikkiannos. Kisan voitti Loi Loin Tofu Okonomiyaki ja yleisön suosikiksi valikoitui The Glassin annos Särkeä & Perunaa. Sustainable Meal -paneelin tuomareina olivat vihreiden kansanedustaja Emma Kari, ruokakirjailija ja kokki Meri-Tuuli Väntsi ja ravintola Grön keittiömestari Janne Keskevaari.

Yle ja ranskalais-saksalainen julkinen yleisradioyhtiö Arte ovat kuvanneet Flow’n keikkoja ja tunnelmia viikonlopun aikana. Osa taltioinneista on ollut suoria streameja, mutta osan voi katsoa myös jälkikäteen. Yle Areenan tallenteet muiden muassa Gorillazin, Burna Boyn, Umo & Jimi Tenorin, Kit Sebastianin, Vestan, Freddie Gibbsin, Sigridin ja pehmoainon keikoilta löytyvät täältä: https://areena.yle.fi/1-50234937 

Kaiken kaikkiaan Flow’ssa nähtiin viikonlopun aikana yli 160 esiintyvää artistia ja ryhmää, kuten Gorillaz, Burna Boy, Florence + The Machine, Nick Cave & The Bad Seeds, Jamie xx, Princess Nokia, MØ, Michael Kiwanuka ja Bikini Kill.

Vuoden 2023 Flow Festival järjestetään Suvilahdessa 11.–13.8.2023. Rajoitettu erä Super Early Bird -lippuja tulee myyntiin maanantaina 15.8. klo 9.00 Tikettiin ja Ticketmasteriin.