OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Tekikö kesäaurinko tuhojaan? Näin pääset eroon tummista läiskistä ja saat ihon taas hehkumaan

Iholla on upea kyky uusiutua, mutta ympäristötekijät, kuten aurinko ja ilmansaasteet, laittavat ihon jatkuvasti kovalle koetukselle. Liian suuri stressikuormitus jättää jälkensä; juonteet syvenevät ja iholle voi ilmestyä pigmenttihäiriöitä. Erityisesti kesäaurinko tuo monia haasteita ihonhoitoon. UV-säteily paitsi polttaa, myös vanhentaa ihoa. Lisäksi esimerkiksi finnit voivat jättää jälkeensä tummia läiskiä, jos aurinrasva on päässyt unohtumaan. Parasta on tietenkin ennaltaehkäistä vaurioiden syntyminen suojaamalla iho, mutta toivoa ei ole menetetty vielä vahingon tapahduttuakaan. Hyvä uutinen on, että voimme nopeuttaa solujen uusiutumista oikeanlaisella ihonhoidolla. Poosh listasi tärkeimmät konstit auringon aiheuttamien vaurioiden kotihoitoon.

Kuori säännöllisesti

Kuorinta on yksi tärkeimmistä askelista taistelussa ihon epätasaisuutta ja värivirheitä vastaan. Säännöllinen kuorinta edistää ihon uusiutumista, mikä tarkoittaa, että tummat läiskät ja arvet katovat nopeammin. Muista aina valita omalle ihotyypillesi parhaiten sopiva kuorintatuote, sillä liian tujakka aine voi pahentaa tilannetta entisestään.

Kokeile entsyymejä

Entsyymit sopivat herkällekin iholle. Ne kuorivat kuolleen ihosuolukon hellävaraisesti, ihon omaa suojakerrosta vahingoittamatta. Kokeile esimerkiksi entsyymejä sisältävää kasvonaamiota viikottaisena tehohoitona, joka saa ihon hehkumaan. Tehosta kuorivaa vaikutusta poistamalla naamio pehmeällä puuvilla- tai bambuliinalla kevyitä, pyöriviä liikkeitä käyttäen.

Älä unohda C-vitamiinia

C-vitamiini on stressaantuneen ihon paras ystävä. Tehokas antioksidantti suojaa ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä, kuten auringolta, ehkäisten näin vaurioiden syntyä. Lisäksi se auttaa tutkitusti tasoittamaan ihon sävyä ja häivyttämään jo syntyneitä pigmenttiläiskiä. Saadaksesi aineesta täydet tehot irti, valitse laadukas tuote, joka sisältää stabiloituja C-vitamiinin muotoja.

Kuivaharja

Näemme paljon vaivaa kasvojenhoitoon, mutta vartalon iho jää usein vähemmälle huomiolle. On kuitenkin hyvä muistaa, että UV-säteily vaikuttaa ihoon kaikkialla vartalossa; itse asiassa auringon aiheuttamat vauriot näkyvätkin usein ensimmäisenä dekolteella, joka altistuu auringolle usein. Vartalon ihoa kannattaa huoltaa ennen suihkua tehtävällä kuivaharjauksella. Se vilkastuttaa pintaverenkiertoa, laittaa lymfaneesteet liikkeelle ja auttaa kuorimaan kuollutta ihosuolukkoa, tehden ihosta kuulaan ja pehmeän. Kuoritulla iholla myös kosteusvoiteet pääsevät imeytymään paremmin.

Älä unohda aurinkosuojaa

Tämä lienee itsestäänselvyys, mutta auringolta suojautumista ei pidä laiminlyödä. Ehkäise uusien vaurioiden syntyä sekä jo olemassa olevien pigmenttihäiriöiden tummumista suojaamalla iho UV-säteilyltä. Aurinkosuojaa tulisi käyttää kaikilla ihoalueilla, jotka altistuvat auringolle.

Lähde: Poosh