OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Adrian Pehrson / Red Bull Content Pool.

Lauantaina Helsingissä järjestettävä Lentopäivä tuo viihdettä koko perheelle

Luovaa hulluutta ja insinööritaitoja on haastettu ympäri maailman jo 150 tapahtumassa ja huimapäisiä lentosuorituksia on niissä ihaillut yli 3,5 miljoonaa katsojaa. Helsingin Tokoinrannassa lauantaina järjestettävään Red Bull Lentopäivään on Suomesta ilmoittautunut 35 tiimiä, jotka haastavat fysiikan lait ja mielikuvituksen rajat itse suunnittelemillaan ja rakentamillaan lentolaitteilla. Tuomaristona on tunnettuja suomalaisia urheilu-, viihde- ja tyylimaailman tähtiä, kuten Emmi Peltonen, Marko Keränen, Olga Heikkala, Ida Hulkko, Emilia Leppänen, Sami Saikkonen ja Markku Pulli.

Red Bull Lentopäivään mahtuu mitä mielikuvituksellisimpia lentolaitteita. Suomalaistiimit ovat ilmoittaneet mukaan muiden muassa lähes 200 kiloa painavan lentävän saunan, joulupukin porovaljakkoineen, monia erilaisia eläinmaailman hahmoja ja lentävän pizzan. Suurin lentolaite on kunnianhimoinen, siipien kärkiväliltään lähes 10-metrinen purjelentokone ja lentokisan pienin osallistuja on vain noin 2 metrin levyinen Zoopollo. Tiimien suorituksia arvostellaan lentopituuden, tiimin viihdyttävyyden ja lentolaitteen luovuuden mukaan.

– Suomalaiset ovat insinöörikansaa ja sen huomaa myös Red Bull Lentopäivään osallistuvista tiimeistä. Lähes kaikki ovat pohjanneet suunnitelmansa aerodynamiikan lakeihin. Leonardo Da Vinci hahmotteli ensimmäisiä lentolaitteita jo 1500-luvulla ja uskon monen rohkelikon toteuttavan lauantaina hänen unelmansa lentämisestä, kommentoi tapahtuman tuotantopäällikkö Niklas Ehrnrooth Red Bull Finlandin tiedotteessa.

Lentopäivän toistaiseksi voimassa oleva pituusennätys tehtiin vuonna 2013 Kaliforniassa, kun ilmailu- ja koneinsinöörien rakentama lentolaite lensi 78,5 metriä.

Pidetään meret puhtaina

Red Bull Lentopäivä on laatinut osallistuville tiimeille tarkat ympäristövaatimukset. Lentokojeiden rakentamisessa tulee käyttää mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja ja kojeet tulee myös lennon jälkeen kierrättää asianmukaisesti. Merialue puhdistetaan jokaisen lennon jälkeen sinne kuulumattomista esineistä.

– Koska lennot tapahtuvat meren äärellä ja päätyvät lähes varmuudella mereen, varmistamme että myös tapahtuma-alue ja Tokoinlahti jäävät tapahtuman jälkeen puhtaammaksi kuin mitä se oli ennen sitä. Laskeutumisalueen pohja on puhdistettu ylimääräisistä, mereen kuulumattomista esineistä, joita löytyi valitettavasti paljon, lisää Ehrnrooth.

Tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy.

Lähde: Red Bull Finland