OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva Timo Eronen

SPEEDWAY: Mustosen edustama Valsarna valmiina mitalitaistoon

Varkautelaisen speedwaykuljettajan Jesse Mustosen edustama hagforsilainen Valsarna valmistautuu tuleviin Allsvenskanin semifinaaleihin. Hyvillä fiiliksillä oleva Jesse käy läpi Valsarnan runkosarjaa ja suuntaa katsettaan kohti semifinaaleja.

– Joukkueen kauden alku oli synkkä, hävittiin monta ottelua putkeen. Siinä oli joukkueessa monenmoista tapahtumaa ja epäonnea. Fiilikset oli aika alamaissa ja alkoi tuntua, että playoffit karkaa ihan väkisin. Kolmannen tappion jälkeen saatiin joukkueen kokoonpano kuntoon ja kelkka kääntyi, voittoja alkoi tulla. Se nosti totta kai kaikkien fiiliksiä, Mustonen kommentoi.

Vaikean alun jälkeen Valsarna voitti seitsemästä ottelusta viisi ja nousi lopulta runkosarjassa toiseksi. Viimeinen runkosarjan ottelu kotona Tallhultin speedwaystadionilla jouduttiin perumaan, sillä vastustaja Smålänningarna ei loukkaantumisista johtuen saanut joukkuetta kasaan ja Valsarna sai näin luovutusvoiton.

Omaan suorittamiseensa Mustonen on tähän mennessä tyytyväinen. Ajo on ollut koko kauden tasaisen vahvaa ja varkautelainen ajoi runkosarjassa joukkueen kolmanneksi kovimman pistekeskiarvon.

– Olen tyytyväinen siihen, miten ajo Allsvenskanissa on tällä kaudella kulkenut. Tasaista ja hyvää suorittamista, yhtään epäonnistunutta kisaa ei ole ollut, aina on pystynyt ajamaan joukkueelle hyvin pisteitä. Pistekeskiarvokin parani kovasti, joten runkosarjaan voin olla tyytyväinen, hän toteaa.

Mustonen vaatii itseltään paljon, eikä kuljettajan nälkä tyydyty runkosarjaan. Ensi viikolla alkavat kauden tärkeimmät kilpailut. Semifinaaleissa vastaan asettuu Örnarna Mariestadista. Avausottelu ajetaan ensi keskiviikkona Mariestadissa. Elokuun viimeisenä päivänä joukkueet kohtaavat Hagforsissa ja kahden ottelun yhteistulos ratkaisee finaaliin menevän joukkueen.

– Vielä ei ole mitään voitettu, tärkeimmät ottelut ovat edessä. Runkosarja oli alkuruoka, nyt käydään pääruuan kimppuun. Joukkueessa on hyvä boogie. Luottavaisin mielin voidaan semifinaaleihin lähteä. Edellinen ottelu Mariestadissa sujui hyvin. Otetaan nyt sieltä voitto, niin kotona ei toisessa matsissa jouduta niin tiukille, toteaa Mustonen jämäkästi.

Sen kauemmas tulevaisuuteen hän ei halua vielä katsoa.

– Vielä ei kannata puhua finaaleista, vaikka se ja mestaruus on totta kai tavoite. Joukkue on vahva, mutta mitä tahansa voi aina tapahtua. Keskitytään ensin semeihin ja katsotaan niiden jälkeen.

Lähde: Tomi Nevanperä