OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Haluatko kokeilla villiä kulmakarvatrendiä? Älä pilaa kulmiasi

Valkaistut kulmakarvat ovat olleet vahvasti pinnalla viime vuodesta saakka. Huippurohkea trendi muuttaa koko kasvojen ilmettä ja siihen ovat hurahtaneet muun muassa Kardashianit ja Lady Gaga. Tietenkin ilmiö on tuttu myös catwalkeilta. Esimerkiksi Marc Jacobsin syksyn 2022 muotinäytöksestä mallit Bella ja Gigi Hadidia myöden olivat valkaisseet kulmansa.

– Valkaistut kulmakarvat antavat kasvoille futuristisen vaikutelman, selittää Jacobsin näytösessa työskennellyt meikkitaiteilija Diane Kendal.

Trendi saattaa tuntua liian villiltä arkeen, mutta TikTokissa yli 125 miljoonaa katselukertaa todistavat, että #BleachedBrows on in. Meikkitaiteilijat Isamaya Ffrench ja William Scott selittävät Voguessa, mikä on vaalennettujen kulmien vetovoima ja miten trendiä voi kokeilla turvallisesti kotona.

Mikä vaalennetuissa kulmissa viehättää?

Ffrenchin mukaan kulmien vaalennus on provosoiva tapa muuttaa ilmettä.

– Et tajua kulmakarvojen vaikutusta kasvojen ilmeeseen, ennen kuin niitä ei ole. Kulmakarvat auttavat ilmaisemaan tunteita ja voivat siksi kertoa paljon persoonallisuudestasi.

Hän myöntää, että monet asiakkaat eivät ole tunnistaa itseään kulmakarvojen valkaisun jälkeen. Rohkeille trendsettereille tämä on kuitenkin vain hyvä asia.

– Se luo ikään kuin tyhjän kankaan, ja uskon, että useimmat ihmiset pitävät siitä pienestä jännityksestä, tunteesta, että voit olla aivan eri ihminen.

Vaikka vaaleat kulmakarvat vaikuttavat koko kasvoihin, dramaattisin muutos tapahtuu silmissä.

– Kulmakarvat kehystävät kasvoja ja auttavat määrittämään silmäluun linjaa. Valkaistut kulmat saavat silmät näyttämään pyöreämmiltä tai suuremmilta, kun kulmat eivät ole rajaamassa ilmettä. Tämä lookki auttaa meitä näkemään itsemme uudella tavalla, koska se voi paljastaa sellaisia kauneutemme puolia, joita emme muuten näkisi, selittää Scott.

Miten valkaista kulmat kotona?

Vaalennetut kulmakarvat saadaan aikaan joko peitevoiteella tai valkaisemalla. Ffrenchin mukaan kulmien piilottaminen meikkivoiteen avulla sopii väliaikaiseksi ratkaisuksi myös silloin, kun haluat kokeilla vaikkapa Y2K-tyylisiä ohuita kulmakarvoja nyppimättä kulmia.

– Se antaa paljon enemmän vapautta meikkaamiseen. Kun mitään valmista kehystä ei ole, voit tehdä melkein mitä tahansa ja luoda jotain dramaattista, hän sanoo.

Pysyvämpi lopputulos syntyy tietenkin valkaisuaineen avulla, mutta sen käyttöön liittyy aina riskejä. Moni tietää, miten pahasti hiusten kotivaalenukset voivat mennä metsään. Lopullinen väri ei välttämättä vastaa odotuksia ja pahimmassa tapauksessa liian voimakkaat aineet kärväyttävät karvat. Vaalennusaine voi myös ärsyttää ihoa.

Turvallisin vaalennus ja paras lopputulos saavutetaan ammattilaisen luona, mutta mahdotonta se ei ole kotioloissakaan. Ffrenchin mukaan ensimmäisellä kerralla kannattaa pyytää apua asiaan perehtyneeltä ystävältä tai kysyä vinkkejä ammattilaiselta. Sekä Ffrench että Scott suosittelevat suojaamaan ihon vaseliinilla ja käyttämään vaalennusaineen levittämiseen ripsiväriharjaa.

– Peitä kulmat lopuksi kelmulla tai foliolla, jotta aine ei kuivahda. Pieni lämpö ja kihelmöinti kuuluu asiaan, mutta jos sinusta tuntuu, että jokin on vialla, huuhtele vaalennusaine heti pois.

Huuhteluvaiheessa kulmiin kannattaa käyttää pieni määrä mietoa shampoota, joka laittaa kemialliselle vaalennusprosessille stopin, Scott vinkkaa.

– Anna kulmakarvojen kuivua kokonaan, ennen kuin arvioit väriä.

Jos kulmat täytyy vaalentaa toistamiseen, Scott kehottaa odottamaan vaalennuskertojen välillä vähintään 20 minuuttia välillä.

– Älä tee yhden päivän aikana enempä kuin kaksi valkaisua, hän lisää.

Jos kulmin jää ei-toivottuja oranssin tai keltaisen vivahteita, molemmat ammattilaiset suosittelevat käyttämään neutraloivaa violettia tai sinistä sävytettä. Kun haluat kulmiin niiden oman värin takaisin, se onnistuu kulmille tarkoitetuilla kestoväreillä, joita myydään kaikissa suurissa marketeissa. Valitse sävy, joka on kulmien omaa väriä asteen vaaleampi.

– Valkaistut kulmakarvat imevät väriä nopeasti ja tummuvat helposti, Scott selittää.

Lähde: Vogue