OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Hannu Rainamo/Hannuphoto

Asunmaa neljänneksi Mikkelissä

Teemu Asunmaa on sijoittunut neljänneksi Ralli SM -sarjan kauden kuudennessa osakilpailussa, SM Ralli Mikkelissä. Viikonloppu oli alavutelaiselle haastava, ja katseet on käännetty jo päätösosakilpailuun Kouvolaan.

Asunmaa, 35, kartanlukijansa Ville Mannisenmäen, 27, kanssa, ovat sijoittuneet neljänneksi SM Ralli Mikkelissä. Sarjan viimeistä edellinen osakilpailu ei sujunut alavutelaiskuljettajan suunnitelmien mukaisesti. Neljäs sija pitää Asunmaan SM -pisteissä neljäntenä.

Mikkelin SM-ralli lähti alavutelaiselta haastavasti käyntiin risteyksen mentyä leveäksi avauserikoiskokeella. Kolmanneksi nopein aika erikoiskokeella 2 kuitenkin piti Asunmaan viiden kärjessä päivähuoltoon tultaessa.

– Auto sammui jarrutuksessa ja meni sitä kautta vähän pitkäksi, ja käytiin pellon kautta kiertämässä auto. Muutoin ei mitään isompia tilanteita, ei vain kulje. Ison tien ajaminen on huonoa, ei luota nuottiin yhtään ja ajo tuntuu väkinäiseltä, Asunmaa kommentoi.

Päivän lenkillä ajettiin kaksi erikoiskoetta. Asunmaa oli kummallakin erikoiskokeella viidenneksi nopein säilyttäen viidennen tilan SM1-luokassa päivän toiseen huoltoon tultaessa.

– Sama jatkuu kuin edellisissä kisoissa. Mikään ei ole muuttunut näköjään. Auto toimii hyvin, mutta hankalaa on, hän lisää.

Viimeiselle kolmen erikoiskokeen lenkille Asunmaa ajoi yhden viidenneksi ja kaksi neljänneksi nopeinta aikaa. Maalissa Asunmaan sijoitus oli neljäs.

– Ei oikeastaan yritetty mitään viimeisellä lenkillä. Aikaerot olivat jo niin suuria, ettei kannata enää puristaa ettei tule virheitä.

Asunmaa kääntää katseensa jo SM-kauden päätösosakilpailuun Kouvolaan.

– Kouvolaan onneksi on aikaa, ei parane vielä miettiä sitä. Kiitokset ja pahoittelut yhteistyökumppaneilleni, suunta on vain ylöspäin ja sinne pyritään.

Ralli SM -sarja jatkuu kauden päätösosakilpailulla SM O.K. auto Rallilla Kouvolassa 30.9-1.10.

Lähde: Asunmaa Racing -tiedotus