OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Henri Vuorinen

Heikkilä voitokas Mikkelissä – “Tulihan se viimein”

Mikko Heikkilä on voittanut SM Ralli Mikkelin. Voitto kauden viimeistä edellisestä SM-osakilpailusta irtosi lopulta 43,5 sekunnin erolla. Voitto nostaa Heikkilän mestaruuskamppailuun.

Heikkilä, 30, kartanlukijansa Samu Vaalerin, 24, kanssa, ovat voittaneet Ralli SM -kauden kuudennen osakilpailun, SM Ralli Mikkelin. Heikkilän kauden avausvoitto irtosi lopulta 43,5 sekunnin erolla. Heikkilä voitti kilpailun seitsemästä erikoiskokeesta viisi. Voitto nostaa Heikkilän SM-pisteissä toiseksi ennen viimeistä kilpailua.

Kilpailu käynnistyi aamun kaksi erikoiskoetta sisältäneellä lenkillä. Heikkilä avasi Etelä-Savon nopeilla teillä ajetun kilpailun pohja-ajalla, ja jatkoi samaa virettä aamun lenkin toisella, teknisellä Suomenniemen erikoiskokeella. Johtomarginaali oli päivähuoltoon saavuttaessa 6,3 sekuntia.

– Aamun avauserikoiskokeet olivat todella liukkaat ja tultiin vähän varovasti. Kuitenkin kokonaisuutena hyvin, pieniä varovaisuuksia siellä täällä. Ykkönen oli todella liukas. Pitoero pienemmällä numerolla Jyväskylään verraten on suuri, Heikkilä kommentoi.

Päivän lenkillä hän jatkoi siitä mihin aamulla jäi, kellottaen nopeimmat ajat erikoiskokeille 3 ja 4.

– Lenkki tuli nätisti. Olisi pitänyt hyödyntää lähtöpaikkaa paremmin, mutta ei mitään tilanteita. Koitetaan ajaa samalla tavoin loppuun asti.

Kilpailun viimeinen, kolme erikoiskoetta sisältänyt lenkki käynnistyi Heikkilältä totuttuun tapaan pohja-ajalla. Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Heikkilä oli kolmanneksi nopein Heikkilän ajettua kanssakilpailijan kiinni tämän kohtaamien teknisten ongelmien vuoksi. Viimeiselle erikoiskokeelle Heikkilä ajoi niin ikään kolmanneksi nopeimman ajan varmistaen kilpailun voiton 43,5 sekunnin marginaalilla.

– Todella hyvät fiilikset. Voitto on kiertänyt meitä pitkään, ja parin läheltä kiertäneen kilpailun jälkeen se lopulta tuli. Nyt ei harmita lähteä rallista kotiin, hän lisäsi.

Voitto nostaa Heikkilä SM-sarjapisteissä toiseksi ja kilpailuun mestaruudesta. Kouvolassa jaetaan 1,5-kertaiset SM-pisteet.

– Kouvolaan lähdetään samalla asenteella, eli ajetaan niin kovaa kuin osataan. Pahoittelut Emilille (Lindholm), hänelle tuli valitettavia tekniikkamurheita. Taitaa mestaruus jäädä ratkaistavaksi Kouvolaan ja mahdollisuudet ovat mihin vain.

Heikkilä tahtoo kiittää häntä vankasti tukeneita tahoja kauden avausvoitostaan.

– Suuret kiitokset yhteistyökumppaneilleni ja muille kauden aikana meitä tukeneille. Tulihan se voitto viimein sieltä.

Ralli SM -sarja jatkuu kauden päätösosakilpailulla SM O.K. Auto Rallilla Kouvolassa 30.9-1.10.

Lähde: Mikko Heikkilä Racing -tiedotus