OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Syksy tuo haasteita hiustenhoitoon: arkisilla valinnoilla voi vaikuttaa kutrien kuntoon

Syksyiset säät ovat tällä viikolla koetelleet suomalaisten kesämieltä. Kylmyys ja viima tuovat omat haasteensa myös hiustenhoitoon. Paitsi että tuuli sotkee huolella tehdyn kampauksen, kylmä sää myös kuivattaa ja haurastuttaa hiuksia. Syksyn tullen hiusten kuntoon onkin jälleen syytä kiinnittää erityistä huomiota. Siihen voi toki hakea apua kampaamopalveluista ja ravintolisistä, mutta kuten lifestyle-sivu Poosh muistuttaa, kaikki lähtee liikkeelle hiusten hyvinvointia tukevista tavoista arjessa.

Vaihda silkkiin

Sään tuivertama, hauras tukka on alttiimpi katkeilulle. Kun hius katkeaa, ei mikään määrä kalliita tuotteita sitä enää pelasta. Helläkätisyys onkin avainsana hiustenhoidossa. Silkki on hellävarainen materiaali, joka auttaa vähentämään hiusten katkeilua. Harkitse perinteisten kumileksuponnarien ja puuvillatyynynpäällisten korvaamista silkkisillä vastineisilla. Silkkityynyliina vähentää yöllistä hankausta, jolloin hiukset pysyvät sileinä ja kiiltävinä aamuun asti.

Valitse puhtaita tuotteita

Tuotteiden suhteen saa olla nirso. Kosmetiikkatuotteet sisältävät usein valtavasti kemikaaleja ja keinotekoisia tuoksuja, jotka saattavat ärsytää päänahkaa. Poosh suosittelee shampoota ja hoitoainetta, jotka eivät sisällä hajusteita, sulfaatteja, tai parabeenejä. Hiuksiin saattaa myös kertyä tuotejäämiä, jolloin ne menettävät kiiltonsa. Silloin syväpuhdistus on paikallaan.

Älä skippaa hiusnaamiota

Hiusnaamio tarjoaa runsaasti ravinteita ja kosteutta, joita hauraat ja elottomat hiukset janoavat. Valitse omille hiuksillesi parhaiten sopiva naamio ja käytä sitä syvähoitona kerran viikossa tai hiusten tarpeiden mukaan. Hoitavan hiusnaamion säännöllinen käyttö auttaa huolehtimaan hiusten kunnosta ja parhaimmlillaan jopa pidentää kampaamokäyntien väliä.

Kokeile hiusöljyä

Hiusöljy on janoisten ja elottomien hiusten sankari. Hiusöljy sopii tehohoidoksi vahingoittuneille ja värjätyille hiuksille (voit antaa sen vaikuttaa yön yli), tai antamaan kiiltoa muotoilun viimeistelyvaiheessa. Öljy auttaa myös silottamaan kurittomat ja pörröiset hiukset, joten se on ihanteellinen valinta syksyn myräköihin.

Muotoile ilman lämpöä

Tiedätkin jo varmasti, että superkuuma fööni kuivattaa hiuksia. Hiusten on parempi antaa kuivua itsestään aina kun siihen on mahdollisuus. Koska lämpöä hyödyntävät muotoilutyökalut kuivattavat hiuksia, on arkeen hyvä etsiä muotoilukeinoja, jotka eivät vaadi lämpöä. Poosh suosittelee esimerkiksi vanhoja kunnon tarrarullia. Ne tuovat hiuksiin taipuisuutta ja volyymia vaurioittamatta hiuksia.

Käytä riisivettä

Riisivesi on ollut viime aikoina somettajien suosiossa. Riisiveden proteiinit auttavat tekemään hiuksista vahvemman ja paksumman tuntuiset ja antaa hiuksille kiiltoa. Sen väitetään jopa edistävän hiustenkasvua. Mikä parasta, riisivesi valmistuu helposti ja edullisesti kotona.

Lähde: Poosh