OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Julius Kuula

Kohtaaminen-tapahtuma tuo Senaatintorille sunnuntaina tuhansia partiolaisia ja vaikuttaa liikenteeseen

Senaatintorilla järjestetään sunnuntaina 4. syyskuuta 2022 kello 11 alkaen partiolaisille suunnattu Kohtaaminen-tapahtuma. Tapahtumaan kuuluu myös partioparaati keskustan alueella, mikä aiheuttaa hetkellistä liikennehaittaa. Tapahtumajärjestelyt näkyvät Senaatintorilla kello 9–17 välisenä aikana.

Kohtaaminen on partiolaisille suunnattu syksynaloitustapahtuma, johon kuuluu kokoontuminen Senaatintorilla ja perinteinen partioparaati Helsingin keskustassa. Tavoitteena on, että tapahtumaan osallistuisi yli 2 000 partiolaista. Tapahtumaan ei ole pääsymaksua, ja kaikki kaupunkilaiset voivat osallistua.

Partioparaati lähtee liikkeelle Senaatintorilta kello 12.30 ja saapuu takaisin Senaatintorille kello 14.00 mennessä. Paraati kulkee Senaatintorilta Unioninkatua Pohjoisesplanadille, josta käännytään Mikonkadulle ja siitä Eteläesplanadille. Eteläesplanadilta palataan Sofiankadun kohdalla Pohjoisesplanadille, minkä jälkeen palataan Mariankadun ja Hallituskadun kautta takaisin Senaatintorille. Paraatia on mahdollista tulla seuraamaan myös reitin varrelle.

Paraatin aikana liikennettä katkaistaan hetkellisesti Hallituskadulla, Unioninkadulla, Aleksanterinkadulla, Pohjoisesplanadilla, Mikonkadulla, Eteläesplanadilla sekä Snellmaninkadulla. Paikalla on liikenteenohjaajat, ja liikenteelle pyritään aiheuttamaan mahdollisimman vähän haittaa. Liikennehaitta loppuu arvioidusti viimeistään kello 14.30.

Kohtaaminen on Pääkaupunkiseudun Partiolaisten ja Uudenmaan Partiopiirin yhteistapahtuma. Edellisen kerran paraati on järjestetty vuonna 2017. Partioparaatin ottaa vastaan Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki.

Lähde: Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala