OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuningatar Elizabeth II:n arvokkaat viisaudet rakkaudesta, vaikeuksista ja selviytymisestä

70 vuotta Britanninan monarkkina toiminut Kuningatar Elizabeth II, Elizabeth Alexandra Mary Windsor, on varmasti edelleenkin yksi harvoja historian henkilöitä, jotka kaikki tietävät ja muistavat. Hänen kuolemastaan puhuttiin pitkään, sillä kukaan ei ollut koskaan aikaisemmin johtanut Yhdistynyttä kuningaskuntaa yhtä kauan kuin Elizabeth.

8. syyskuuta 2022 Operaatio London Bridge, suomennettuna Lontoon silta, otettiin käyttöön noin puoli yhdeksän aikaa illalla Suomen aikaa, eli noin puoli seitsemän Englannin aikaa. Kyseinen toimintoketju, joka on tunnettu koodilauseestaan “Lontoon silta on kaatunut”, aloitti pitkäjänteisen ja minuutilleen suunnitellun operaation, joka varmistaa kuningaskunnan jatkuvuuden, tasapainon ja turvallisuuden. Se mahdollistaa kaikkien merkittävien viranomaistahojen tehokkaan toiminnan, suunnittelun toimivuuden ja antaa valtion johdolle työkalut siihen, että jatkosta selvitään kunnialla. Yhdistynyt kuningaskunta, sen kansalaiset ja valtiot, joissa kuningatar oli edelleen monarkin asemassa, kohtaavat varmasti operaatiosta huolimatta paljon epävarmuutta ja epäselviä tilanteita, sillä Elizabethillä oli sellaista vaikutusvaltaa, mitä monella ei ole.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Kuvakaappaus otettu 8.9.2022 kello 22.00 Royal.uk-sivustosta, joka on virallinen kuningasperheen tiedotusväline. Sivuston tekstissä kerrotaan kuningattaren kuolleen rauhallisesti Balmoralissa iltapäivällä. Kuningas ja kuninkaan puoliso viettävät illan Balmoralissa ja palaavat Lontooseen huomenna. Torstai, 8. syyskuuta 2022. Virallinen sivusto pysyy väliaikaisesti suljettuna kun vaadittavat muutokset tehdään sivuille.

Yksi asia on kuitenkin varma – Kuningatar Elizabeth II jätti jälkeensä paljon hyvää ja sellaista tietoa, mitä meidän ei kannata tulevaisuudessakaan unohtaa. Monarkian roolista ja tärkeydestä voimme käydä pitkiä keskusteluja, mutta häntä pidettiin ympäri maailmaa arvokkaana johtajana. Olemme keränneet tähän artikkeliin muutamia tärkeitä lainauksia ja oppeja, jotka onneksi jäävät meille toivottavasti aikojen loppuun saakka hänen poismenostaan huolimatta.

Vogue listasi merkittäviä lauseita ja viisauksia, jotka auttavat meitä ajattomasti monissa eri tilanteissa. Nämä viisaudet kertovat rakkaudesta, selviämisestä ja monesta muusta elämän osa-alueesta.

”Kun elämä näyttää vaikealta, rohkeat eivät makaa ja hyväksy tappiota; sen sijaan he ovat entistä päättäväisempiä taistelemaan paremman tulevaisuuden puolesta.”

Kuningatar Elizabeth II

Emme aina muista, että jokainen meistä käy läpi haasteita ja vaikeita tilanteita. Ylellisestä elämästä huolimatta kuningatar kohtasi paljon surua, sekä raskaita tilanteita, vaikeita päätöksiä ja varmasti alkuun ylitsepääsemättömän hankalia tilanteita.

”Meidän kaikkien on löydettävä oikea tasapaino toiminnan ja pohdinnan välillä. Kun on niin monia häiriötekijöitä, on helppo unohtaa pysähtyä ja arvioida tilannetta.”

Kuningatar Elizabeth II

Kuningattarella oli kuitenkin myös selkeä ajatus siitä, miten asioita kannattaa tehdä: opettelemalla ja harjoittelemalla.

“Se kaikki liittyy harjoitteluun: voit tehdä paljon, jos olet kunnolla koulutettu.”

Kuningatar Elizabeth II

Oppiminen on tärkeää, mutta sekään ei aina yksin ole paras apu. Joskus läheisen tuki on se, mikä saa asiat kulkemaan parempaan suuntaan.

”Rauhanprosessin opetukset ovat selviä; Mitä ikinä elämä meille tuokaan, yksilölliset vastauksemme ovat sitäkin vahvempia yhdessä työskentelyssä ja taakan jakamisessa.”

Kuningatar Elizabeth II

Välillä rakkaus ja läheiset tuovat ilon, sekä onnen sijaan surua. Kuningatar Elizabethin mielestä surukin kuuluu asiaan.

“Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.”

Kuningatar Elizabeth II

Loppuun vielä elämän yksistä tärkeimmistä opeista – miten meidän tulisi ajatella itseämme ja muita.

”Älkäämme ottako itseämme liian vakavasti. Kenelläkään meistä ei ole viisauden monopolia.”

Kuningatar Elizabeth II