OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / fashion_celebritystyle

Mistä somen rakastamassa bimbo-muodissa on kyse?

Metoo-liikkeen jälkeisessä maailmassa luulisi, että vanhat stereotypiat tyhmistä blondeista ja pinkkiin pukeutuvista bimboista olisivat jo aikansa eläneet. Silti TikTokissa leviää jostain syytä uusi ilmiö, jossa naiset ovat omaksuneet #BimboTok-aihetunnisteen alaisilla videoilla pinnallisen bimbo-roolin. Videot ammentavat Pam & Tommy-sarjan ja Margot Robbien tuleva Barbie-elokuvan kaltaisesta, vaaleanpunaisesta estetiikasta. Eikä Instagram näytä sen paremmalta. Anna Nicole Smith ja vuosituhannen vaihteen aikainen Paris Hilton ovat yhtäkkiä hyväksyttäviä muodin esikuvia. Punaisilla matoilla julkkikset Kim Kardashianista Megan Foxiin esittelevät tyyliiä, joka on saanut nimekseen “barbiecore”; mitä pinkimpi, kimaltavampi ja överimpi, sitä parempi. Mutta miksi naurettavan pinnallinen bimbo-tyyli nostaa päätään aikana, jolloin naisten oikeudet ovat ottaneet takapakkia maailmalla?

Muoti on aina omalla tavallaan heijastanut maailman menoa. Kun tasa-arvoasioissa mennään takaperin, voisi ajatella, että naisten pukeutumisessa nousisivat esiin voimaannuttavat, maskuliiniset leikkaukset tai kenties hillitty minimalismi. Toisin on käynyt. Muotilehti ELLE:n mukaan yliampuva barbie-tyyli saattaa kuitenkin hyvinkin olla laskelmoitu osa uuden aallon feminismiä. Voisiko olla, ettei hypernaisellinen tyyli olekaan pelkkää bimboutta ja sosiaalisten paineiden alla alistumista, vaan oma kapinan muotonsa? Ovathan monet tyylin edustajista, kuten ELLE muistuttaa, varsin fiksuja ja vaikutusvaltaisia bisnesnaisia.

– Jos aiot joka tapauksessa rankaista minua siitä, että olen nainen, aion olla typerin, röyhkein, pahasuisin nainen ikinä. Minusta tulee maailman tyhmin narttu! Missä on kruununi, kirjoitti muotitoimittaja Laurel Pantin hiljattain.

Onko kyseessä siis kannanotto politiikan misogynistisiä tuulia vastaan? Stepfordin naisia ironisesti jäljittelevä muistutus siitä, ettei naisia pitäisi aliarvoioda? Toivoa sopii.

Lähde: ELLE, Instagram