OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Kyselytutkimus: Joka neljännellä suomalaisella ei ole lainkaan taloudellista puskuria

Noin joka neljäs suomalainen ei pystyisi elämään kuukauttakaan pelkillä säästöillä, selviää Danske Bankin tekemästä Lasikatto lompakossa -kyselytutkimuksesta. Pienituloisista 40 prosenttia elää ilman mitään taloudellista puskuria. Moni kotitalous on nyt tiukoilla elinkustannusten noustessa nopeasti.

27 prosenttia suomalaisista elää ilman mitään taloudellista puskuria. 12 prosenttia arvioi voivansa elää säästöillään noin kuukauden. Alle 40000 euroa vuodessa tienaavista 40 prosenttia elää ilman mitään taloudellista puskuria.

– Moni kotitalous on nyt poikkeuksellisessa tilanteessa, kun esimerkiksi sähkölasku ja asuntolainan korot vievät aiempaa isomman siivun käytettävissä olevista kuukausituloista. Monen taloudellinen mielenrauha on koetuksella, jos puskureita ei ole, sanoo Danske Bankin henkilöasiakkaista vastaava johtaja Riikka Laine-Tolonen.

Hyvä lähtökohta taloudelliselle puskurille on, että omalla tilillä on neljän kuukauden menoja vastaava summa. Kyselytutkimuksen mukaan tällainen puskuri on 11 prosentilla suomalaisista.

– Asuntolainalle voi myös harkita lyhennysvapaata, kun tarvitsee väliaikaista apua arjen kuluista selviämiseen. Lyhennysvapaan voi hyödyntää myös säästämiseen, joka luo lisäturvaa talouteesi, Laine-Tolonen sanoo.

Lähde: Danske Bank