OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Osaatko tehdä pesäeron työn ja vapaa-ajan välille?

Tasapainon löytäminen työn ja vapaa-ajan välillä on usein haastavaa. Pandemian aikana raja on hämärtynyt entisestään, kun yhä useampi on siirtynyt työskentelemään kotoa käsin. Vaikka etätyö tuo arkeen joustavuutta, samalla töistä irtautumisesta voi tulla entistä vaikeampaa. Kun töiden ja vapaa-ajan välillä ei ole selkää, paikkasidonnaista rajaa, on myös mielen vaikeampi erottaa niitä toisistaan. Hyvä palautuminen kuitenkin vaatii, että ajatukset irtautuvat töistä päivän päätteeksi riippumatta siitä, missä töitä tehdään.

Poosh jakaa hyödyllisiä tapoja, jotka auttavat tekemään pesäeron työn ja vapaa-ajan välille.

Älä lue sähköposteja heti herättyäsi

Käsi ylös, kuinka moni tarttuu puhelimeen heti herättyään? Puhelimeen kilahtelevat viestit ja ilmoitukset eivät kuitenkaan kuulu sänkyyn, vaan sängyn pitäisi olla nukkumiselle (ja ehkä seksille) pyhitetty paikka.

Omista aamu mieluummin itsellesi ja valitse rutiniisi hyvinvointia edistäviä tapoja, tarkoittipa se kohdallasi meditaatiota, terveellistä aamiaista tai lenkkiä raikkaassa ulkoilmassa.

Vaihda vaatteet

Yksi kotona työskentelyn parhaista puolista on, että voimme pukeutua juuri niin mukaviin vaatteisiin kuin haluamme. Töitä ei silti kannata tehdä pyjama päällä, sillä vaatteiden vaihtaminen tuo päivärytmiin selkeyttä. Vaihda työvaatteet yllesi siinä vaiheessa, kun aloitat työpäivän. Vastaavasti illalla, kun olet valmis vaihtamaan vapaalle, on aika vaihtaa rennompaan asuun.

Varaa päivään taukoja

Työpäivään on tärkeää varata taukoja riippumatta siitä, miten täydeltä kalenteri näyttää. Puolen tunnin happihyppely tai pikainen juorupuhelu ystävän kanssa auttavat taas jaksamaan. Jopa muutaman minuutin taukojumppa auttaa parantamaan keskittymiskykyä ja tuo näin tehokkuutta työpäivään. Ja mitä tehokkaammin työskentelet, sitä nopeammin päivä on pulkassa, eikö niin?

Tee päivittäinen tehtävälista

Myös tehtävien ennalta kartoittaminen tuo työtynteihin tehokkuutta. Kun sinulla on etukäteen selkeä kuva siitä, mitkä asiat päivän aikana tulee saada hoidettua, säästät itseltäsi paljon päänvaivaa, etkä tuhlaa aikaasi epäolennaiseen. Lisäpisteitä saat, kun asetat tehtävät tärkeysjärjestykseen ja ajoitat eniten keskittymistä vaativat tehtävät päivän niille tunneille, jolloin suorituskykysi on huipussaan.

Varaa iltaan jotain mukavaa

Varaa jokaiseen iltaan jotain, mitä odotat innolla. Sen ei tarvitse olla mitään suurta; kenties aiot katsoa lempisarjaasi, valmistaa herkullisen illallisen tai vain löhötä sohvalla rakkaasi kanssa. Tärkeintä on, että se on jotain sinulle mielekästä ja rentouttavaa. Vaikka työpäivä olisi kuinka hektinen ja stressaava, on ihanaa ajatella, että illalla sinut palkitaan. Kun työt on hoidettu, sulje tietokone ja keskity täysillä siihen, mikä tekee sinut onnelliseksi.

Lähde: Poosh