OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Puutarhanhoito on hyväksi senioreiden terveydelle

Kaikenikäiset puutarhurit voivat saada terveyshyötyjä likaantumalla hieman puutarhassaan. Iäkkäät aikuiset voivat hyötyä puutarhanhoidosta eniten, sillä se alentaa verenpainetta ja tarjoaa liikuntaa. Se parantaa myös motorisia taitoja, vähentää stressiä ja voi olla hyvä tapa lievittää stressiä. Monilla senioriasuntoyhteisöillä on yhteisöllisiä puutarhoja lukuisten terveyshyötyjen vuoksi.

Monissa senioriyhteisöissä on kauniita ulkotiloja. Nämä tilat tarjoavat asukkaille ja vierailijoille raitista ilmaa ja monia terveyshyötyjä.

6 tapaa, joilla puutarhanhoito edistää ikääntyneiden parempaa terveyttä

Puutarhanhoito tarjoaa monia terveyshyötyjä erityisesti senioreille. Niitä ovat muun muassa verenpaineen lasku, parempi muisti, motoristen taitojen paraneminen, stressin lievittäminen, liikunnan lisääminen, verensokerin aleneminen ja liikunnan lisääminen. Ikääntyminen voi olla haaste, mutta on olemassa keinoja niiden voittamiseksi. Jatka lukemista saadaksesi selville, miten puutarhanhoito voi olla yksi näistä aktiviteeteista.

Korkea verenpaine voi helpottua puutarhatoiminnoilla

Puutarhan viljelemiseksi on tehtävä kaikki tarvittavat työt: kastelu, kaivaminen ja kitkeminen. Nämä toimet tarjoavat myös kevyttä liikuntaa. Säännöllinen liikunta voi alentaa verenpainetta. Huolenpitoa kaipaava puutarha voi olla hyvä liikuntamahdollisuus.

Kasvien kasvattaminen on hauskaa ja intensiivistä toimintaa

Jopa ne, jotka eivät pidä liikunnasta, voivat unohtaa saavansa hyvää liikuntaa puutarhanhoidosta. Puutarhanhoitotehtäviin kuuluu siemenkuoppien kaivaminen, kasvien istuttaminen, puutarhatyökalujen kantaminen, taimien kasteleminen, rikkaruohojen kitkeminen, kukkien leikkaaminen ja vihannesten sadonkorjuu. Puutarhurit voivat myös nauttia liikunnasta näissä tehtävissä.

Puutarhaterapia on yksi muistihoitomenetelmä

Alzheimerin tautia sairastavat ikääntyneet aikuiset, esimerkiksi taudin varhais- tai keskivaiheessa olevat, voivat hyötyä yksinkertaisista puutarhanhoitotoimista ja puutarhaan tutustumisesta. Autetussa asumisessa asuvat ikääntyneet aikuiset kertovat, että puutarhanhoito ja ajan viettäminen ulkona parantavat heidän unirytmiään, vähentävät levottomuutta ja vähentävät eristäytymistä.

Puutarhanhoito parantaa motorisia taitoja ja aistitietoisuutta

Puutarhanhoito vaatii sorminäppäryyttä, erityisesti käsien käytössä. Puutarhanhoito voi auttaa ylläpitämään ja parantamaan motorisia taitoja. Puutarhanhoito stimuloi aistitietoisuutta, ja monia aisteja voidaan käyttää eri tavalla kuin vain oleskelemalla pelaamassa NetBet Nettikasino.

Puutarhanhoitoryhmätoiminta edistää sosiaalisia hyötyjä

Puutarhanhoito on vain yksi esimerkki monista aktiviteeteista, jotka ovat miellyttävämpiä ryhmässä tehtynä. Yhdessä tekeminen voi helpottaa suuren puutarhaprojektin hallintaa ja auttaa rakentamaan ihmissuhteita. Sosiaalinen aktiivisuus on erityisen tärkeää ihmisille heidän ikääntyessään.

Puutarhanhoito vähentää stressiä ja parantaa immuunijärjestelmää

Puutarhanhoito on aktiivista ja ulkona olemista. Iäkkäille aikuisille luonnossa oleskelu voi osoittautua monin tavoin terapeuttiseksi toiminnaksi. Puutarhanhoito voi lievittää stressiä ja parantaa vastustuskykyä.

Puutarhanhoitovinkkejä senioreille

Puutarhanhoidosta on monia etuja. On kuitenkin tärkeää, että puutarhanhoito tehdään turvallisesti ja huolellisesti. On tärkeää, että iäkkäät aikuiset, jotka aikovat harrastaa muuta kuin kevyttä liikuntaa, neuvottelevat lääkärin kanssa ennen uuden hoito- tai rutiinihoidon aloittamista.

Vaikka puutarhanhoito on kevyttä toimintaa, kannattaa lämmitellä kevyesti venyttelemällä ennen töihin ryhtymistä. On tärkeää venytellä ja valmistella kädet ennen puutarhanhoidon aloittamista. Jotta pysyisit nesteytettynä, sinun kannattaa myös pitää mukanasi vesipulloa. Myös pilvisenä, viileänä päivänä on helppo kuivua. Aurinkovoide ja hattu kasvojen suojaamiseksi auringolta ovat toinen tärkeä asia muistaa. Jopa pilviset päivät voivat altistaa sinut auringolle.

Allergikkojen tulisi ottaa allergialääkkeensä ennen puutarhaan menoa. Jos heillä on vakavia allergioita, ota kaikki lääkkeet mukaan. Puutarhureiden on valittava työkalunsa huolellisesti. Puutarhureiden on helpompi käyttää kevyempiä kuin raskaita työkaluja.