OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Messukeskus

Rakentamisen ja talotekniikka-alan suurin tapahtuma FinnBuild avautuu neljän vuoden tauon jälkeen

Pitkään odotettu FinnBuild avautui Helsingin Messukeskuksessa tiistaina 4.10. klo 9.00. Neljän vuoden tauon jälkeen tapahtumassa esitellään uudistuvan rakennus- ja talotekniikka-alan innovaatiot ja uutuudet, joita lähes poikkeuksetta yhdistää energiansäästö. Kansainvälinen suurtapahtuma järjestetään 4.-6.10. ja kohtaamisia odotetaan innolla.

Rakennus- ja talotekniikan alan ammattilaisille on nyt tarjolla rakentamisen vihreään siirtymään, älyrakennuksiin ja energiansäästöön liittyviä ratkaisuja sekä merkittäviä innovaatioita, joita palkitaan lukuisissa kilpailuissa. Highlightsien Highlight julkaistaan tiistaina 4.10. klo 12.00.

Tapahtumassa on yli 470 yritystä 14 eri maasta, 16 000 m² alueella. Näyttelyn teema-alueet ovat: FinnBuild Wood (halli 1), täydentävät rakennustarvikkeet (halli 3), betonipuisto, talotekniikka-alue ja rakentaminen (halli 6) sekä talotekniikka, koneet ja laitteet (halli 7).

Rakentamisen tulevaisuus ja Ukrainan sodan vaikutukset nousevat ohjelmissa

Ajankohtaisissa puheenvuoroissa keskustellaan laajasti niin rakennusalan kustannuspaineista, Ukrainan sodan vaikutuksista kuin vihreästä siirtymästä ja nollatyömaista.

Keskeiset vaikuttajat pohtivat Suomen Asuntotietokeskuksen toimitusjohtaja Juha Salmen vetämässä paneelissa, miten yhteiskunnan akuutit kriisit ja ilmastonmuutoksen kaltaiset megatrendit vaikuttavat rakennusmarkkinoihin. Ukrainan sodan vaikutuksista rakennusalalla avaa Rakennusteollisuus RT:n pääekonomisti Jouni Vihmo. Sitran yliasiamies Jyrki Katainen kertoo tapahtuman avausaamuna 5.10. miten EU:ssa nähdään kiertotalouden tulevaisuus ja sen bisnesmahdollisuudet.

Lisäksi ohjelmassa on päivittäin puheenvuoroja meneillään olevista rakennus- ja korjausrakennusprojekteista kuten Keilaniemen Portti, Raide-Jokeri-projekti, Kruunusillat, Keski-Pasila, Kansallisteatterin korjausremontti ja Espoon keskuksen kehitys.

Lähde: Messukeskus